Nieuwe demonteerbare meubelverbinder

Nieuwe demonteerbare meubelverbinder

Na de succesvolle productintroductie van de snoerloze groeffreesmachines Zeta P2 en Classic X in 2022, brengt de Zwitserse pionier voor houtverbindingen Lamello een nieuwe verbinder op de markt. De Clamex S-20 is een demonteerbare meubelverbinder en is gebaseerd op het universeel bekende 4mm-inbouwprincipe.

Nieuwe demonteerbare meubelverbinder

Nieuwe demonteerbare meubelverbinder

Door zijn smalle constructie en de vele hoekverbindingen opent de verbinder volledig nieuwe dimensies in de houtverbindingstechniek.

Nieuwe demonteerbare meubelverbinder

Net als elke Clamex-verbinder van Lamello is ook de S-20 demonteerbaar  en wordt hij via een hendel krachtig met het contra-element verbonden. Bewerkingen voor de verbinder kunnen in het beproefde Lamello-systeem met de Classic X of de Top 21 groeffreesmachine worden gemaakt. De verbindingshelften worden elk met twee schroeven in de groef verankerd en zorgen voor een stevige bevestiging. De kleine toegangsopening van 6 mm om de verbinder te sluiten en te openen biedt een esthetische beeld, ongeacht of het om hoek-, vlak- of kozijnverbindingen gaat.

Meubelverbinder voor zeer dunne materialen

Nieuw bij de Clamex S-20 is de smalle constructie, die inbouw in zeer dunne materialen mogelijk maakt. Zo zijn verstekverbindingen vanaf een materiaaldikte van  14 mm of stompe verbindingen met inbouw aan de voorzijde vanaf 8 mm materiaaldikte mogelijk.

Omdat de Clamex S-20 gebaseerd is op het systeem van de 4 mm-groef, kan de frees met elke in de handel verkrijgbare groeffreesmachine worden gemaakt.