Maatmeubilair van de toekomst

#interieurbouw 21-02-2018
Maatmeubilair van de toekomst

Maatmeubilair van de toekomst
Op dinsdag 20 februari werd in MODULE, het innovatie- en opleidingscenter van LMC aan 16 scholengroepen uit Oost-Vlaanderen een prototype van een barkast voorgesteld waarin de nieuwste meubeltechnieken werden geïntegreerd. Een high-end afwerking in Wengé, onzichtbare verbindingstechnieken van Lamello, de nieuwste ladetechnieken en zwarte scharnieren van BLUM, en LED-verlichting met infraroodschakelaar maken van dit meubel een state-of-the-art voorbeeld van wat er mogelijk is in maatwerk.
Dit event kwam tot stand dankzij de goede samenwerking tussen RTC en LMC, met de bedoeling om op opendeurdagen de vakscholen de gelegenheid te bieden hun leerlingen deze nieuwste meubeltechnieken te demonstreren. De 27 aanwezigen, vnl. vakleraren en technische coördinatoren waren aangenaam verrast en enthousiast over het concept, dat op elke school een positieve dynamiek tot stand zal brengen en de interesse zal wekken van jong talent met passie voor het vak.
De kit (panelen en beslag) werd aangeboden tegen een democratische prijs en alle 16 scholen hebben het meubel besteld. Dit concept zal nu verder via RTC ter beschikking worden gesteld voor andere provincies. Scholen die geïnteresseerd zijn mogen steeds contact opnemen met LMC of RTC voor meer informatie en deelname. Met dergelijke initiatieven wenst LMC een steentje bij te dragen aan de problematiek rond knelpuntberoepen in de bouw en afbouw.

Maatmeubilair van de toekomst
Maatmeubilair van de toekomst