Keukens: Combineren is de trend

30-03-2023
Keukens combineren is de trend
Keukens combineren is de trend

Landelijke vormgeving blijft en de keuken wordt nog levendiger en contrastrijker. Deze uitspraken vatten de indrukken van de experts van Ostermann samen.

Keukens combineren is de trend
Keukens combineren is de trend

De trend is dat men bij het vormgeven van keukens verschillende materialen en oppervlakken met elkaar combineert. Als basis voor deze mix-trend, ziet men vooral dat er gekozen wordt voor een gedempte kleur zoals grijs. Wie meer kleur in een interieur wil aanbrengen, kan kiezen voor de groene tinten - van pistache- tot dennennuance. - of voor de kleuren oker, lila en roestbruin.

Keukens: Combineren is de trend

Ostermann biedt een groot kantenassortiment om het kleurrijke plaatmateriaal passend te bekanten, direct uit voorraad leverbaar.

Keukens: Combineren is de trend

Meubelfronten? Mix en match!

Meubelfronten met een levendig houtdecor worden steeds vaker gecombineerd met een natuurlijke of kleurrijke unikleur. Levendigheid wordt ook gecreëerd door het samenspel van matte met glanzende elementen of van gladde meubelfronten gecombineerd met meubelfronten met veel structuur.
Als voorbeeld wordt een kaderfront of gegroefd meubelfront in combinatie met een glad front met een steen- of houtoptiek. Ostermann biedt hiervoor een uitgebreid assortiment 3D meubelfronten in kassette, kader of de trendy gegroefde optiek aan. Hetzelfde geldt ook voor de veelgevraagde meubelfronten met een glasoptiek. Senosan Glass biedt een veelvoud aan oplossingen.
Voor het vormgeven van een luxueuze keuken zijn aluminium meubelfronten de trend. Passend bij deze trend biedt Ostermann bijzondere metalen oplossingen met aluminium meubelfronten en meubelfronten met een NTA-oppervlak.

Een keuken zonder verlichting kan niet

Vitrines met geïntegreerde spots of lineaire verlichting brengen sfeer aan in elke keuken. Als men bij de vormgeving niet kiest voor vitrines, kan men met lineaire verlichting onder een open meubelschapsysteem of bovenkast accenten aanbrengen.
Een alternatieve of aanvullende optie is om voor het nieuwe, van achter te verlichten relingsysteem ‘Eos’ te kiezen. Dit schept niet alleen orde aan de achterwand, maar men kan ook met indirecte verlichting de keuken laten stralen.
Ook op het gebied van de lichtkleur zijn er ontwikkelingen. Zo zijn er steeds meer armaturen verkrijgbaar in de lichtkleur extra warm wit waarmee men een extra gemoedelijke sfeer creëert.

Nieuwe eisen voor meubelbeslag

Voor donkere oppervlakken worden donkere scharnieren gebruikt, die bij Ostermann in vele varianten van zowel Grass als Hettich verkrijgbaar zijn.
Om grote keukenapparaten niet zichtbaar op het werkblad te bewaren en de apparaten te laten ‘verdwijnen’, kan men kiezen voor uittrekbare plateaus, achter meubelfronten, kleppen of meubelrolluiken. Ook voor indelingssystemen voor lades worden steeds individueler. Echte blikvangers zijn de lades met glazen inzetelementen.

Nieuwe producten voor de spoelbak

Spoelbakken en mengkranen passen qua kleur bij de werkbladen of worden gebruikt om aantrekkelijk contrast te creëren. Hiervoor zijn zwart of metaalkleuren zoals koper of goud veelgevraagd. Ook witte elementen ziet men steeds vaker in de keuken.

Lees ook: Grepen in talrijke vormen en kleuren