Wonen in 2030

Studio LONK uit Amsterdam is door Leolux geselecteerd voor het presenteren van een designvisie tijdens Dutch Design Week (19-27 oktober) in Eindhoven. 
Wonen in 2030 | Vaktijdschrift Interieurbouw
Ze waren een van de vele deelnemers aan ‘What if Lab: Leolux 2030’, een initiatief van designfabrikant Leolux en Dutch Design Foundation (DDF). Studio LONK imponeerde de jury met een relevante en inspirerende toekomstvisie op onze leefomgeving over tien jaar. Meer dan dertig designstudio’s schreven zich in voor deze conceptuele ontwerpopdracht ‘What if… we design our living spaces today according to the needs of 2030’. Na een voorselectie in juli konden drie heel verschillende studio’s hun visie op 2030 voorleggen aan de jury. Enkele waarschijnlijke scenario’s, zoals de deeleconomie en steeds beperktere betaalbare woonruimte, werden in alle concepten zichtbaar, maar de uitwerking verschilde sterk. De installatie die studio LONK daagt bezoekers van DDW uit om na te denken over een toekomst waarin we onze leefruimtes steeds vaker zullen delen.
Afbeelding: een indrukwekkende bank, te groot voor ieder huishouden, maakt de bezoekers van Dutch Design Week onderdeel van een intuïtief onderzoek naar co-living
Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen