VVBHUSAN krijgt nóg meer kleur met Zweihorn

Het merk Zweihorn heeft in VVBHUSAN Industrial Coatings een perfecte partner gevonden. Met Zweihorn kan VVBHUSAN Industrial Coatings een professionaliseringslag maken en de focus nog sterker leggen op de industriesector. “Bovendien kunnen we nu echt een totaalconcept aanbieden, waarmee we klanten volledig ontzorgen.”
VVBHUSAN krijgt nóg meer kleur met Zweihorn | Vaktijdschrift Interieurbouw
VVBHUSAN krijgt nóg meer kleur met Zweihorn | Vaktijdschrift Interieurbouw
VVBHUSAN krijgt nóg meer kleur met Zweihorn | Vaktijdschrift Interieurbouw
VVBHUSAN krijgt nóg meer kleur met Zweihorn | Vaktijdschrift Interieurbouw
VVBHUSAN krijgt nóg meer kleur met Zweihorn | Vaktijdschrift Interieurbouw
Zweihorn biedt hoogwaardige en innovatieve producten op het gebied van de professionele houtoppervlakteveredeling. Het merk behoort tot het AkzoNobel-concern, dat met haar producten voorop loopt. In het assortiment zitten beitsen, blanke lakken, natuurproducten, oppervlaktecorrectie, harder & verdunners, kleurlakken, plamuur en vullers.
Bij het onderzoek en de ontwikkeling wordt zeer veel waarde gehecht aan veiligheid en ecologische aspecten. Met de producten houdt men nu al rekening met de eisen van morgen. Daarom is Zweihorn het merk van de professional.

Geslaagd schilderproject
VVBHUSAN is de grootste vrije verfgroothandel van Zuid-Nederland met 13 VVBHUSAN vestigingen en 11 Sikkens Zuid Oost vestigingen in Brabant en Limburg. In de verschillende servicecentra kunnen klanten te allen tijde binnenstappen voor advies.
De groothandel beschikt over een compleet assortiment professionele verf, gereedschap, verfspuitapparatuur en wand- en vloerafwerking. Samen met het juiste advies zijn dit dé ingrediënten voor een geslaagd resultaat van een schilderproject.

Nieuwe vestiging
Tegelijkertijd met de toevoeging van het merk Zweihorn aan het assortiment is de industrieafdeling van VVBHUSAN gesplitst en ondergebracht in een nieuwe vestiging in Raamsdonkveer onder de naam VVBHUSAN Industrial Coatings. Door deze aparte onderneming op te zetten kan VVBHUSAN nog beter inspelen op industriële klanten. Onder leiding van Piet Hagens, in nauwe samenwerking met Rob van Tilborg, is VVBHUSAN Industrial Coatings sterk aan het groeien.

Organisatie
Dit kunnen zij niet zonder een goede interne organisatie met een eigen kleurontwikkelingsafdeling en kleurmengers die weten waarmee ze bezig zijn. “Daarnaast hebben we in de buitendienst mensen lopen die al jaren bekend zijn met de industriemarkt en hierdoor het juiste verfsysteem kunnen adviseren”, vertelt Hagens.
“Per ondergrond kijken we met welke verf- of lakbewerking er een systeem ontstaat dat perfect voldoet aan de gebruikseisen. Waar nodig overleggen we met de verffabrikanten, zodat klanten verzekerd zijn van een jarenlang goed resultaat.”

Profileren
“De producten van Zweihorn completeren ons assortiment”, vult Van Tilborg aan. “Hiermee kunnen we onze focus nog sterker op de industrie leggen. We deden al op veel andere vlakken zaken met AkzoNobel en zijn voor hen een ideale partner.”
Volgens Van Tilborg kan VVBHUSAN Industrial Coatings zich met de producten van Zweihorn nog sterker profileren. “Zweihorn maakt deel uit van een internationale multinational. Dit betekent onder meer dat we alle nodige marketingtools krijgen uitgereikt om succesvol te kunnen zijn. Omgekeerd kunnen we veel voor Zweihorn betekenen op het gebied van onder meer productkennis en serviceverlening.”

Interieurspuiterij
Maas Schilderwerken uit Eersel is klant van VVBHUSAN Industrial Coatings en al jarenlang fervent gebruiker van de producten van Zweihorn. De interieurspuiterij is een belangrijk onderdeel van het bedrijf, dat de nodige kennis en ervaring heeft opgebouwd in de toepasbaarheid van verf in al zijn facetten.
Maas Schilderwerken kan in feite alles spuiten, in elke gewenste kleur en glansgraad. Volgens Hagens investeren steeds meer schilders in een eigen spuiterij en komen ze vervolgens via VVBHUSAN Industrial Coatings uit bij de producten van Zweihorn.

Interieurbouwers
“Schilderwerken liggen in de winterperiode voor een deel stil, vandaar dat het interessant is om ook spuitwerk aan te bieden”, legt hij uit. “Ook interieurbouwers voeren het standaard spuitwerk steeds vaker zelf uit, om klanten snel te kunnen bedienen. Dan kom je automatisch uit bij de lakken van Zweihorn.
Ze zijn een begrip in de meubelindustrie. De watergedragen en de oplosmiddelhoudende lakken staan garant voor kwaliteit. Zweihorn biedt bovendien een zeer breed en uitgebalanceerd assortiment. Voor ons vormen de producten van Zweihorn de perfecte aanvulling op ons kwalitatief hoogstaande assortiment.”

Kleuren
Hagens is zeer enthousiast over de kleurechtheid van de lakken van Zweihorn. Deze kleuren kan VVBHUSAN, met professionele ondersteuning van Zweihorn, zelf ontwikkelen in Raamsdonksveer. “Met een speciaal apparaat (Eye One)kunnen we kleuren inmeten en ze identiek maken aan de staal die door de klant is aangeleverd.
“Daarnaast hebben we een ervaren medewerker in dienst die kleuren met het blote oog kan ontwikkelen. We houden daarbij rekening met de manier van afwerking die de schilder of interieurbouwer kiest. Ook kunnen we inspelen op de nieuwste trends in houtsoorten. Zweihorn voert op dat gebied regelmatig tests uit in hun laboratorium.”

Professionaliseren
VVBHUSAN heeft jarenlange ervaring in de meubelindustrie en weet wat de klant wil. Niet voor niets luidt de slogan: ‘u levert het vakwerk, wij doen de rest’. Door partner te worden van Zweihorn kan VVBHUSAN Industrial Coatings nog verder professionaliseren.
“We kunnen onze klanten nu echt een totaalconcept aanbieden”, aldus Hagens. “Ze hoeven niet langs vijf verschillende partijen om producten aan te schaffen.”

Beste industrieverf
Of het nu om bijvoorbeeld de lakken van Zweihorn, Anker Stuy, Ciranova, Biccs, Coatright, Mader, Teknos Drywood, Sikkens Joinery, Natural betonlook of Sika gaat of juist een combinatie: VVBHUSAN kan voor elke ondergrond de beste industrieverf garanderen.
“Daarnaast kunnen onze klanten ook bij ons terecht voor het complete non-paint assortiment of advisering voor alles rondom spuitcabines. Dat is wel echt van meerwaarde voor klanten. Zij worden door ons volledig ontzorgd”, sluit Hagens af.
Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Interieurbouwonline nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen