Van ’t Wout vertrouwd met PointLineCAD

Al bijna 65 jaar levert Van ’t Wout Interieurbouw uit Alphen aan den Rijn maatwerk interieurs voor een grote diversiteit aan winkels, scholen, zorginstellingen en kantoren. Dankzij de software van Borm Nederland kan de interieurbouwer flinke efficiencyslagen maken. “Hierdoor blijven we voorop lopen.”
Van ’t Wout vertrouwd met PointLineCAD | Vaktijdschrift Interieurbouw
Van ’t Wout vertrouwd met PointLineCAD | Vaktijdschrift Interieurbouw
Van ’t Wout vertrouwd met PointLineCAD | Vaktijdschrift Interieurbouw
Van ’t Wout vertrouwd met PointLineCAD | Vaktijdschrift Interieurbouw
Van ’t Wout Interieurbouw levert puur vakmanschap. Met een team van 30 enthousiaste medewerkers maken zij meubilair op maat en kan desgewenst de totale projectinrichting voor opdrachtgevers uit handen worden genomen.
“De projecten die wij uitvoeren zijn zeer uiteenlopend en variëren van klein tot groot. Of het nu gaat om een plankje voor een particulier of de totaalinrichting van een kantoor of openbare ruimte, wij voeren elke opdracht met passie en liefde voor het vak uit”, aldus eigenaar Peter van ’t Wout.

Trouwe aanhanger
Van ’t Wout Interieurbouw is al een kwart eeuw verbonden aan PointLineCAD. Werkvoorbereider Adriaan Schlingmann werkt inmiddels tien jaar met dit tekenprogramma. “In de periode daarvoor heb ik me persoonlijk verdiept in AutoCAD, een behoorlijk pittig en uitgebreid programma”, zegt hij.
“Ik merkte al snel dat PointLineCAD veel makkelijker is in gebruik. Bovendien is het programma, dat ik zeer snel onder de knie had, specifiek gericht op interieurbouw. Dat is een belangrijk pluspunt.”

Partner
Van ’t Wout Interieurbouw heeft in PointLineCAD een sterke partner gevonden. Vijf jaar geleden is de interieurbouwer ook gaan werken met PointLine3D. Hiermee kan men snel en eenvoudig presentaties maken en de klant krijgt een goed beeld van een ontwerp.
Dankzij de uitgebreide functionaliteit en de duidelijke begeleiding bij de commando's, zijn ook complexe ontwerpen eenvoudig te realiseren. PointLine3D beschikt over uitgebreide bibliotheken, van meubilair en variabele kasten tot aan het benodigde beslag.

Visualiseren
Om dit programma onder de knie te krijgen volgde Schlingmann een driedaagse cursus. “De stap van 2D naar 3D was een behoorlijk grote”, vertelt de werkvoorbereider. “Maar nu we er eenmaal aan gewend zijn willen we niet meer terug. Stel dat een klant een detail van een project wil inzien, kun je dat heel makkelijk visueel maken. Bovendien krijg je dankzij de software eerder zicht op eventuele knelpunten.”

Versie 3.0
Recent heeft Van ’t Wout Interieurbouw de versie 3.0 van PointLineCAD geïmplementeerd. “Een zeer waardevolle toevoeging”, aldus Schlingmann. “Tekeningen worden nog overzichtelijker. De verschillende doorsnedes kun je met de 3D versie namelijk in een aparte editor openen.”$Van ’t Wout Interieurbouw krijgt binnenkort de beschikking over een nieuwe CNC machine, die tevens wordt gekoppeld aan PointLineCAD. “Momenteel koppelen we nog handmatig freesbewerkingen aan de tekeningen. Straks kunnen we deze rechtstreeks naar de software op de machine sturen”, legt de werkvoorbereider uit.
“Het is belangrijk om dit soort investeringen te blijven doen. Op die manier kunnen we voorop blijven lopen in de interieurbouw.”
Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen