Van maatwerk naar LOVD Interiors

#afbouw 11-03-2019
Van maatwerk naar LOVD Interiors

Samen mooie dingen maken. Dat is het motto van LOVD Interiors, de KRAGT Groep en BER Bouw en Renovatie. Vanuit hun multifunctionele bedrijfsgebouw TAB op Strijp-T in Eindhoven worden opdrachtgevers volledig ontzorgd, van ontwerp tot realisatie. Dit resulteert in vele inspirerende projecten. Maar ook op eigen kracht drukt LOVD Interiors zijn stempel op de interieurmarkt.
Van maatwerk naar LOVD Interiors
LOVD Interiors wil, vanuit de liefde voor het vak, sfeer aanbrengen in woon- en werkomgevingen. Op de eigen locatie op Strijp-T in Eindhoven is dat in ieder geval zeker gelukt. De werknemers van LOVD Interiors, de KRAGT Groep en BER Bouw en Renovatie werken in het voormalige Philipsgebouw op een prettige manier informeel samen en ademen creativiteit uit. Wie projectmanagers in driedelig pakt verwacht, komt bedrogen uit. Directie is niet van werknemers te onderscheiden.

Opdrachten
Deze ambiance wordt enorm gewaardeerd door zakenrelaties, ondervindt LOVD-eigenaar Ruud van Dingenen. “Relaties die bij ons over de vloer komen, zijn zeer gecharmeerd van de omgeving en van onze hands-on manier van werken. De manier waarop wij als interieurbouwer onze krachten bundelen met onze partners op locatie, beschouwen zij als een groot voordeel. Dit leidt dan ook tot aansprekende opdrachten.“

Appartementen
Zo hebben de drie partners onlangs 13 fraaie appartementen in een monumentaal pand uit 1906 gerealiseerd aan de Heuvelring 100 te Tilburg. Hierbij zorgde KRAGT voor verwerving, ontwikkeling, ontwerp en styling, BER Bouw en Renovatie voor de bouwkundige coördinatie en uitvoering en LOVD Interiors nam het maatwerk interieur, de keukens, meubels en de inrichting voor zijn rekening.
Ander voorbeeld is te vinden in het Philips Stadion, waar dit powerteam een voormalige opslagruimte compleet transformeerde naar een luxueus full service workspace concept. LOVD heeft deze ruimte compleet ingericht met onder meer maatwerk werkplekken, kasten, stilte-units, pantry’s, bartafels, loungebanken, bijzondere verlichtingsarmaturen en losse inrichting.

Turn-key
KRAGT is in 2009 in het Glasgebouw op Strijp-S begonnen als ontwerp en bouwmanagementbureau en doorgeroeid naar ontwerp-, realisatie- en vastgoedbureau. In de beginperiode werden de eerste contacten gelegd met BER Bouw en Renovatie, specialist in het (ver)bouwen, renoveren en onderhouden van onroerend goed. LOVD Interiors haakte weer wat later aan en sinds 2016 zijn de drie partijen gezamenlijk gehuisvest op Strijp-T.$Van Dingenen: “Ik kende de broers Martijn en Jeroen van Wezel, de eigenaren van KRAGT, al veel langer. We merkten op een gegeven moment dat er steeds meer vraag ontstond naar het compleet turn-key inrichten van projecten en zagen dit als een kans om onszelf hier met een nieuwe onderneming in te specialiseren.”
In eerste instantie richtte LOVD zich projectmatig en online op de inkoop, levering en plaatsing van meubilair. “Maar we wisten toen al dat we ook het maatwerk interieur in eigen huis wilden maken”, aldus de directeur. “Daar ligt ons hart, in het samen mooie dingen creëren.”

Machine
Niet veel later kreeg men de kans om een volledig ingerichte machinale over te nemen. Op dat moment sloot ook Berrie Eding, de eigenaar van BER Bouw, aan als mede-eigenaar van LOVD Interiors. Hiermee werden de eerste stappen naar de interieurbouw gezet.
Mede door de aanzuigende werking van de andere twee ondernemingen en de aantrekkelijke locatie heeft LOVD Interiors niet om klussen verlegen gezeten. “We hadden eigenlijk al werk zonder dat we interieurbouwers in dienst hadden”, glimlacht Van Dingenen. “Door de bundeling van krachten hebben we het ontwerp en de realisatie in eigen huis. We versterken elkaar. Maar los van de gezamenlijke projecten groeit ook het aantal eigen opdrachten.”
Zo leverde LOVD Interiors unieke maatwerk elementen voor FOUR, een high end conceptstore voor mannen, in hartje Amsterdam. FOUR is verhuisd van de P.C. Hooftstraat naar een mooie ruimte in de Van Baerlestraat en LOVD tekende voor het uitwerken en op maat maken van de unieke zones en stoere materialen.

Interfood
Verreweg het meest omvangrijke project realiseerde LOVD bij Interfood in Bladel. Het kantoor van deze multinational werd onlangs enorm uitgebreid. Het oude pand is volledig gerevitaliseerd en via een atrium met de nieuwbouw verbonden.
“We hebben hier de complete inrichting verzorgd”, aldus Van Dingenen. “Dit heeft echt schitterende dingen opgeleverd, wat bijvoorbeeld tot uiting komt in de decoratieve elementen, het houtfineer dat overal in terugkomt, diverse zitmeubels op maat, tafels, pantry’s, een bedrijfskeuken, enorme vergadertafels, lockerwanden, een gesegmenteerde balie en ga zo maar door.”

Toekomst
Van Dingenen koestert de wens dat klanten in de toekomst niet alleen vragen om een maatwerk interieur, maar de aandacht verleggen naar een uniek LOVD interieur. “Samen met KRAGT en BER willen we mooie projecten blijven draaien, maar ook afzonderlijk zijn we van plan onszelf met LOVD meer te profileren. Dit zou bijvoorbeeld kunnen door interieurs te maken aan de hand van eigen collecties. Zodat we ook samen met klanten mooie dingen kunnen creëren.”
Ralf Pijnenburg

Van maatwerk naar LOVD Interiors
Van maatwerk naar LOVD Interiors
Van maatwerk naar LOVD Interiors
Van maatwerk naar LOVD Interiors
Van maatwerk naar LOVD Interiors
Van maatwerk naar LOVD Interiors
Van maatwerk naar LOVD Interiors
Van maatwerk naar LOVD Interiors
Van maatwerk naar LOVD Interiors