Strand, zee en lucht in huis gehaald

Strand, zee en lucht in huis gehaald | Vaktijdschrift Interieurbouw
Strand, zee en lucht in huis gehaald | Vaktijdschrift Interieurbouw
Strand, zee en lucht in huis gehaald | Vaktijdschrift Interieurbouw
Werken waar anderen vakantie vieren – voor het gezin De Visser is dat de normaalste zaak van de wereld. Met de opening van hun strandbar in Vrouwenpolder in Zeeland ging hun grote droom – en die van hun talrijke gasten – in het voorjaar van 2016 in vervulling. Binnen in de bar hebben ze gekozen voor Lindura houten vloeren van Meister.

Vroeger was het strandgedeelte in het noordelijke deel van het schiereiland Walcheren nogal slaperig. In tegenstelling tot stranden in plaatsen als Domburg was er op het strand van Vrouwenpolder niet veel horeca te vinden, vakantievierders en inwoners moesten hun heil in de omgeving zoeken. Daar kwam in 2015 verandering in – toen werd een begin gemaakt met de werkzaamheden voor de moderne design-strandbar ‘De Dam’, de nieuwe hotspot op dit deel van de Nederlandse kust.

Binnen en buiten
Strand, zee en lucht werden met een perfect interieurdesign, dat binnen- en buitenruimte verbindt, als het ware in huis gehaald. Natuurlijke materialen voeren de boventoon – hout, metaal, leer, linnen – in kleuren die ook in de directe omgeving van duinen, strand en water te vinden zijn: groentinten, turquoise, crème, wit, als accent ook koperkleurige decoratie.
De complete inrichting is zelf ontworpen – en daarom individueel, maar ook harmonisch. Niets is confectie: hoogwaardige designstoelen staan naast ruwhouten tafels, decoratieve vondsten zorgen voor een heel persoonlijke noot.

Authentiek
Dat het een houten vloer moest worden, was al vrij snel duidelijk – alleen zo was het mogelijk de natuurlijke ambiance van de strandbar te onderstrepen. Toch was er twijfel: grote hoeveelheden zand die dagelijks naar binnen worden gelopen, daarbij nog de vele bezoekers met kinderwagens of honden – houdt een klassieke parketvloer dat uit? De perfecte oplossing voor de maritieme, relaxte ambiance: Lindura van Meister. Het kasteelplankformaat (2,60 m x 32 cm) komt in grote ruimtes bijzonder goed tot zijn recht, het oppervlak Eiken rustiek koffie crème doet het niet alleen vanwege de naam goed in de horeca.
Lindura is dankzij het grote aandeel minerale bestanddelen in het zogeheten Wood Powder zeer stabiel en gemakkelijk in het onderhoud en is daarom op alle terreinen opgewassen tegen toepassing in een strandbar: zand wordt tussendoor regelmatig weggeveegd of -gezogen, ook regelmatig dweilen is voor de vloer geen probleem. Natuurlijk is hem aan te zien dat hij al het een en ander te verduren heeft gehad – maar daar wordt hij alleen maar natuurlijker en authentieker van.
www.de-dam.nl
www.meister.com

‘De Dam’ werd in 2016 uitgeroepen tot beste nieuwe strandpaviljoen