Stoer interieur weerspiegelt de kaart

#interieurbouw 30-03-2018
Stoer interieur weerspiegelt de kaart

Stoer, comfortabel en luxe. Dat kenmerkt het nieuwe interieur van restaurant ACE aan de Utrechtsestraat in Amsterdam. Het interieur is gerealiseerd door Estida. De houten details, ornamenten en donkere stoffen met wisselende patronen maken het vernieuwde restaurant uitnodigend en warm. De upgrade van het interieur past bij de stijl van koken van de opdrachtgever.
Stoer interieur weerspiegelt de kaart
Rik Thesing, chef bij ACE, begon als leerling-kok bij ’t Fornuis in Amsterdam. Dit pand nam hij onlangs over van zijn leermeester, om er vervolgens restaurant ACE te beginnen. Thesing werkte eerder voor Ron Blaauw (Amsterdam), De Bokkedoons (Overveen) en The Bishop (Leiden). De kok gaf Estida Interior Design en Concept Development de opdracht het nieuwe interieurconcept voor ACE te realiseren.
Het resultaat is een inspirerende restaurantomgeving, waarin de details het verschil maken. Zo is de entresol tot een aantrekkelijke plek gemaakt, waar het comfortabel zitten is. Daarnaast heeft de bar een nieuw natuurstenen blad gekregen. Door de plafonddelen zwart te schilderen vormen deze een mooi geheel met de houten wandelementen. Voor de stoelen en banken is voor zwarte stoffering gekozen, met verschillende structuren. Het koper bij de stoelen en tafels en het hoogglansbehang met patroon geven het interieur een donkere maar warme sfeer.

Klassiek en modern
Net als de gerechten op de kaart is het interieur een mix van klassiek en modern. De leren banken, donkere plafonddelen en originele houten wanddelen, afkomstig uit Engelse en Schotse kloosters en kerken, zijn gecombineerd met moderne metalen kroonluchters en excentrieke foto’s. Om de blik van passanten van buiten naar binnen te trekken, hebben de kleinere lampen een rookglas gekregen waar licht doorheen schijnt.

Niveauverschillen
In het interieur zijn veel niveauverschillen toegepast. Zo worden lage tafels met hoge zitjes afgewisseld en zijn speciale ronde zithoeken vooral voor grotere groepen een prettige plek om te vertoeven. Het interieur van ACE ademt een stoere sfeer, die doet denken aan de Speakeasy-tijd; de geheime bars ten tijde van de drooglegging. In het nieuwe restaurant komende de twee passies van Thesing samen: poker en koken. “Estida voelde mijn wens goed aan en heeft het nieuwe interieur heel vlot gerealiseerd. Het concept is consequent doorgevoerd en vormt een mooie weerspiegeling van de kaart”, aldus de kok.

Fotografie: Marcel Donker, Tranquilo

Stoer interieur weerspiegelt de kaart
Stoer interieur weerspiegelt de kaart
Stoer interieur weerspiegelt de kaart
Stoer interieur weerspiegelt de kaart