Harryvan realiseert interieurwerk voor De Tirrel

© Harryvan
© Harryvan

In opdracht van Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf bv heeft Harryvan Interieurbouw uit Hoogezand de engineering, het tekenwerk, de productie en de montage van divers interieurwerk gerealiseerd voor De Tirrel (Gronings voor “erg levendig”) in Winsum. Voor de akoestische oplossing is gebruik gemaakt van PET-Vilt uit de Aangenaam Akoestiek collectie, geleverd door Asilva uit Steenwijk.

© Harryvan
© Harryvan

Dit product is gemaakt van 100% polyestervezels en uniek door zijn eenvoud. De panelen zijn zeer eenvoudig te verwerken en licht in gewicht. PET-Vilt bestaat voor 100% uit polyester waarvan een groot gedeelte gerecycled is. Het materiaal is slijtvaster dan vergelijkbare materialen zoals gewoon vilt en het heeft een zeer goed zelfherstellend vermogen.

Harryvan realiseert interieurwerk voor De Tirrel

Thonny van Wijk, Productowner Aangenaam Akoestiek: ‘Ik kwam in gesprek met projectleider Wiebe van der Zwaag van Harryvan Interieurbouw en daaruit kwam de vraag vanuit de architect naar PET-Vilt decoren in een aantal kleuren naar voren. Wij adviseren graag in akoestische oplossingen en bieden daarvoor ons programma Aangenaam Akoestiek aan.’

Harryvan realiseert interieurwerk voor De Tirrel

Lees ook: Visie op veiligheidsbewustzijn

Mooie opdracht

‘We doen al langer zaken met Asilva en hebben een positieve ervaring vanwege hun kennis en uitgebreide assortiment waaronder het Aangenaam Akoestiek-programma,’ vertelt Wiebe van der Zwaag van Harryvan Interieurbouw. ‘De Tirrel is voor ons een groot project geweest, zowel in de hoeveelheid van de toegepaste materialen als in diversiteit. Als interieurbouwer is het natuurlijk uitdagend om alles tot een goed einde te brengen, van meubilair via uiteenlopende soorten wandbekleding en hoekige plafonds tot aan de toepassing van PET-Vilt in het kader van de akoestiek. We kunnen alles, maar vaak gaat het om deelopdrachten binnen een project. Hier kwam alles samen, het was een mooie opdracht.’

Tekst: Reinold Vugs


De Tirrel

De Twaalf Hoven, o.b.s. Tiggeldobbe, c.b.s. De Piramiden en de gemeente Het Hogeland hebben samen dit unieke project gerealiseerd. Het is een bijzonder complex, in stervorm. Daarnaast is er ruimte voor opvang van kinderen voor en na schooltijd en voor de opvang van de allerjongsten. Ook is er ruimte voor de binnensporten in een nieuwe sporthal en voor activiteiten en faciliteiten voor de wijk. Het is voor de initiatiefnemers meer dan samen een gebouw of terrein delen. Het is op meerdere vlakken écht samen zijn; dus samenwerken, samenzijn en samenleven. Waarin elkaar ontmoeten voor iedereen centraal staat.

De werkzaamheden aan De Tirrel zijn eerder dit jaar afgerond. Intussen zijn, na afgelopen zomer, ook de twee basisscholen in het gebouw begonnen.


Opdrachtgever: Rottinghuis' Aannemingsbedrijf bv
Architect: Team 4 Architecten