Prestigieus interieur

01-01-2018
Prestigieus interieur

Technoplanning interieurbouwers produceerde het vaste interieur voor de nieuwbouw van de Hoge Raad in Den Haag, het ontwerp van KAAN Architecten waaraan de prestigieuze ARC16 Architectuur Award werd toegekend. Technoplanning in het Twentse Goor is onder meer solid surface specialist in Corian® en HI-MACS®
Prestigieus interieur
Met een inhoud van 74.000 m³ en 18.000 m² vloeroppervlak is de nieuwbouw van de hoge raad een project van enorme omvang. Het programma bestond uit publieke ruimten, entree, zittingzalen, raadkamers, kantoren, pantry’s, foyers, restaurant en de bibliotheek met dubbele verdieping, in totaal negen bouwlagen.
Exclusieve materialen vormen het decor voor het gerechtsgebouw waarbij Corian®, eiken, noten, leer, marmer, en albast de boventoon voeren. Naast al het vaste interieur maakte Technoplanning ook alle eiken en noten vloeren, wanden en plafonds.
Herman van den Berg van Technoplanning: “Bij interieurbouw leidt volgens ons de synergie van mensen en expertise tot optimaal resultaat. De bundeling van kracht en creativiteit, van functie en schoonheid. Want interieurbouw gaat niet alleen over ruimte en inrichting, maar ook over ontwikkeling, design, vormgeving, gebruikers en de mensen die daarover meedenken. In een team werken en denken we mee aan het ontwerp en inrichting van het vaste interieur.
Interieurbouw brengt ook synergie tussen ontwerp, materialen, technologie en productiemanagement waarbij Technoplanning kan bogen op tientallen jaren ervaring en specifieke expertise. Onze liefde voor het vak hangt nauw samen met de inspiratie die het oplevert.”
Technoplanning spant zich voortdurend in om te verbeteren en opdrachtgevers meerwaarde te bieden. Zo is de interieurbouwer ISO- en FSC-PEFC-gecertificeerd en onder meer deelnemer van IDC en 'vrienden van Twickel': Bij Houtzagerij Twickel wordt al het massief hout ingekocht.

Solid surface
Technoplanning zag de afgelopen jaren de vraag naar solid surface materialen toenemen. “Omdat solid surface materiaal vrijheid in ontwerp en organische vormen mogelijk maakt weten ook architecten steeds vaker het materiaal toe te passen in ontwerpen in vaak uitdagend mooie vormen. Voor de interieurbouwer is het de kunst om die ontwerpen te vertalen naar een mooi eindresultaat.”
Werken met solid surface vraagt aandacht en kennis. Een bijzondere eigenschap van het materiaal is dat je het kunt thermoformeren, waarmee een geweldige vrijheid in ontwerp ontstaat.
Voor het thermoformeren van het solid surface gebruikt Technoplanning een vacuümtafel van Habru. Van den Berg: “We hebben voor deze tafel gekozen omdat we er snel en effectief mee kunnen werken. Vooral de dubbelzijdige verwarming is een groot voordeel, dat scheelt niet alleen arbeidstijd, het komt ook de uiteindelijke kwaliteit ten goede.”
Verder roemt Van den Berg de eenvoud van bediening van de Habru membraanpers. “Van solid surface materiaal moet je enige kennis hebben om er goed mee te kunnen werken, maar met de vacuümtafel kan iedereen snel en eenvoudig uit de voeten.”

Prestigieus interieur
Prestigieus interieur
Prestigieus interieur
Prestigieus interieur