Nooit meer zwarte handen

Frencken uit Weert, specialist in lijmen voor de professional, bestaat al meer dan 100 jaar, maar dat betekent niet dat er geen nieuwe producten meer op de markt komen. Recentelijk voegde het bedrijf ConstruCol HV45 toe aan het assortiment, een watervaste en niet-bruisende constructielijm geschikt voor tal van professionele toepassingen. 
Nooit meer zwarte handen | Vaktijdschrift Interieurbouw
Nooit meer zwarte handen | Vaktijdschrift Interieurbouw
Nooit meer zwarte handen | Vaktijdschrift Interieurbouw
Frencken ontwikkelt, produceert en verkoopt lijmen voor de bouw- en timmerindustrie, interieurbouw, parket en maatwerk voor industriële toepassingen. In het ruime assortiment zijn hout- en constructielijmen, contactlijmen, montagelijmen en lijmen voor parket, vloer en wand te vinden.De nieuwe ConstruCol HV45 is een isocyanaatvrije constructielijm voor interieur- en exterieurtoepassingen.

Niet-bruisend
ConstruCol HV45 is een enorm goede, zeer sterke en vullende constructielijm. Als een interieurbouwer de lijm gebruikt voor het in elkaar lijmen van een kastje, zitten de te verlijmen delen niet alleen aan elkaar vast, maar is het hele kastje meteen een stuk steviger. De constructielijm is niet-bruisend, waardoor de lijm de verbinding niet openduwt.
Met een drie millimeter vullend vermogen is de lijm ook te gebruiken voor twee niet perfect passende delen. Daarnaast is het gebruik van klemmen om de te verlijmen delen bij elkaar te houden niet nodig. Enkel aandrukken en op zijn plek houden totdat de lijm uit de naad komt is voldoende voor een mooi resultaat. Een groot voordeel voor de interieurbouwer omdat klemmen niet altijd mogelijk is.

Schoon werken
Een ander groot voordeel van ConstruCol HV45 is dat er na het gebruik van de lijm geen sprake is van zwarte vingers en het dragen van handschoenen dus niet nodig is. In een normale PU-lijm zit isocyanaat. Dit is niet goed voor de gezondheid en ook niet voor de huid. PU-lijmen reageren op vocht op de vingers waardoor de handen zwart worden. Met ConstruCol HV45 kan helemaal schoon en zonder gezondheidsrisico’s gewerkt worden. En hoe schoner en netter de werkplek is, hoe beter het werk geleverd wordt met tevreden klanten als resultaat
Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen