Nieuw coatingsysteem voor kozijnen

Producten 06-06
Nieuw coatingsysteem voor kozijnen

Duurzaam kozijnen coaten was nog nooit zo eenvoudig: het nieuwe coatingsysteem Aquawood Terra van de Oostenrijkse verf- en lakproducent Adler bevat uitsluitend natuurlijke grondstoffen, heeft een ultramatte uitstraling en is te gebruiken voor een breed scala aan toepassingen. 

Nieuw coatingsysteem voor kozijnen

Vandaag de dag kan geen enkele kozijnenproducent nog om het thema duurzaamheid heen. Bij steeds meer projecten moet aan de criteria van duurzaamheidskeurmerken worden voldaan. Dat vertelt ook Leon Cremers, directeur van Adler Benelux in Heeze: “Houten en hout-aluminium kozijnen voldoen aan alle voorwaarden voor duurzaam bouwen in een circulaire economie. Om deze kansen te benutten moet een ontwerp overtuigen en dient het materiaal waarmee kozijnenproducenten werken van goede kwaliteit en milieuvriendelijk te zijn.” Materiaal zoals Aquawood Terra van ADLER: bij dit nieuwe coatingsysteem voor kozijnen gaat kwaliteit hand in hand met een volledig duurzame formule. Daarnaast zorgt dit coatingsysteem voor een mooi oppervlak dat prettig aanvoelt en goed bestand is tegen invloeden van buitenaf.

Nieuw coatingsysteem voor kozijnen

Coating met ultramatte uitstraling

Wat betreft de verwerking en de kwaliteit van de oppervlakken voldoet het nieuwe coatingsysteem aan hoge standaarden. De grondlaag Aquawood Primo zorgt voor een kwalitatief hoogwaardige drielaagse opbouw die voldoet aan alle normen. De tussenlaag Aquawood Intermedio Terra beschermt kozijnen tegen het binnendringen van vocht en dicht het oppervlak rondom volledig af. De dekkende lak Aquawood Finapro Terra beschermt het hout tegen uv-straling en zorgt voor een zeer hoge mechanische weerstand en weersbestendigheid. Voor verwerkers is het coatingsysteem bovendien prettig in gebruik: de droogtijd is kort. Met een ultramatte uitstraling en een natuurlijke look en feel gaat het coatingsysteem echter nog een stapje verder: “Aquawood Finapro Terra is de eerste 1K-coating die zorgt voor een heel lage glansgraad en hoge transparantie, ook voor kozijnen die aan verschillende weersomstandigheden zijn blootgesteld. Je ziet het bijna niet wanneer een houten kozijn hiermee is gecoat”, aldus Cremers. Tegelijkertijd is de coating bestand tegen krassen en ongewenste glans. “Door een slimme combinatie van grondstoffen is het oppervlak extra elastisch en kan het kleine beschadigingen zelf corrigeren.”

Duurzaamheid hoog in het vaandel

Diezelfde combinatie van grondstoffen is ook verantwoordelijk voor de hoge duurzaamheidsstandaard van Aquawood Terra, wat wordt onderstreept door het certificaat ‘Cradle-to-Cradle’. De tussencoating en deklaag bestaan voor meer dan 80 procent uit natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen, hebben een zeer laag VOS-gehalte en bevatten geen biociden. Daarmee voldoet Aquawood Terra aan alle eisen voor duurzame projecten en is een hoge kwaliteit gegarandeerd.