Kruiwagens voor kledingpakketten

#interieurbouw 24-11-2017
Kruiwagens voor kledingpakketten

Kruiwagens voor kledingpakketten


Vier jaar bestaan en dan al een Nationale Kinderrechten Award op zak. De Stichting Kinderen van de Voedselbank in Dodewaard heeft dat voor elkaar gekregen. 285 van de 450 stemmen, uitgebracht door kinderen, gingen naar de stichting die in 2013 is opgericht door een aantal vrijwilligers. Zij trekken zich het lot aan van de één op de negen kinderen die in Nederland in armoede leeft.
De Stichting biedt onder meer twee kledingpakketten per jaar. Daarnaast geven ze verjaardagboxen uit om te trakteren op school én om een kinderfeestje te organiseren voor 10 kinderen. Om dit te kunnen doen werken ze inmiddels samen met 270 bedrijfssponsors in kindgerelateerde artikelen. Bij de pakketten worden cadeautjes verpakt die sponsors hebben gedoneerd.
De Groot Bewerkingsmachines produceert elke beurs live in een ingerichte werkplaats met standaard houtbewerkingsmachines. Studenten van het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch maken een ontwerp voor een product en werken daar in deelgroepen tijdens het hele event aan. Voor HoutPro+ 2017 waren dit kruiwagens van hout. De opbrengst van dit jaar is op donderdag 23 november uitgereikt aan de Stichting Kinderen van de Voedselbank.
www.degroot.nl
www.degroot.nl/nieuws/kinderen-van-de-voedselbank