IFG zoekt klanten op

IFG schuift steeds meer op van een productiebedrijf gestuurd naar een op innovatie gerichte organisatie. Hierop heeft de specialist op het gebied van foambewerking en -afwerking de werkwijze compleet afgestemd. De nieuwe aanpak, gericht op professionalisering, uit zich bijvoorbeeld in het volledig digitaliseren en vastleggen van alle producttekeningen.
IFG zoekt klanten op | Vaktijdschrift Interieurbouw
Engineers Fianne en Roy

Tot nu toe gebeurde het vastleggen van de producttekeningen minder gestructureerd, vertelt engineer Fianne Bastiaans van IFG. “In de toekomst is echter alles duidelijk vastgelegd en kunnen we ook heel makkelijk teruggrijpen op hetgeen er eerder is ontwikkeld. Dat komt onze opdrachtgevers ten goede.”

Productontwikkelingen
Door vanaf het prille begin dicht op de huid van de klant te zitten en samen te werken met opdrachtgevers, worden snelle en effectieve productontwikkelingen mogelijk. Hierop heeft IFG de totale organisatie en werkwijze ingericht. “We gaan letterlijk naar de klanten toe”, vult collega engineer Roy Lamers aan. “Ter plekke gaan we dan aan de slag met het ontwerp, tot het helemaal aansluit op de wensen en eisen van de klant.”
Door de nauwe samenwerking op locatie kan IFG heel snel schakelen. Aanpassingen worden meteen doorgevoerd en beoordeeld. Bovendien is er synergie. “Als ontwikkelaars breng je beiden je expertise in. Dat versterkt elkaar bij de hele ontwikkeling. Het maakt het uiteindelijke resultaat sterker”, aldus Bastiaans. 

Vertaling
Vervolgens vertalen de engineers het resultaat van de gezamenlijke productontwikkeling naar de productie in Gemert. “Dat blijft het specialisme van IFG”, legt Lamers uit. “Met de kennis van het materiaal en de machines kijken we naar de meest effectieve en efficiënte manier van produceren. Aspecten als kostprijs, kwaliteit en duurzaamheid blijven immers belangrijk in het gehele proces.”
Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen