Hout poëtisch verlicht

Hout poëtisch verlicht | Vaktijdschrift Interieurbouw
Hout poëtisch verlicht | Vaktijdschrift Interieurbouw
Hout poëtisch verlicht | Vaktijdschrift Interieurbouw
Hout poëtisch verlicht | Vaktijdschrift Interieurbouw
Hout poëtisch verlicht | Vaktijdschrift Interieurbouw
Met een opmerkelijke kroonluchter van verschillende houtprints en sprankelende glasdruppels, zette Abet Laminati op een verrassende en poëtische manier haar collectie in de schijnwerpers tijdens Meesterlijk in de Westergasfabriek. Meesterlijk is hét event voor design, toegepaste kunst en food in Amsterdam.

Abet vroeg glasontwerper Carina Riezebos om met het actuele thema ‘De verlichting van hout’ iets te doen met het HPL-materiaal met houtprint uit de collectie. Dat deed zij op een vernieuwende en inspirerende manier. In plaats van functionele stalen uit de omvangrijke collectie te tonen, maakte Riezebos een betoverende kroonluchter. Deze is opgebouwd uit gevlochten elementen van HPL met houtstructuren gecombineerd met handgeblazen glinsterende glasdruppels die van boven af zijn aangelicht.

Poëtisch
De kroonluchter verhaalt over de schoonheid van de natuur. Het bos waar we als kind betoverd raakten van de structuren in de bast, de kleuren en geuren van bomen, en de achtergebleven druppels van een tropische regenbui. De ontwerpster vertelt met haar installatie evengoed een poëtisch verhaal over de eeuwenoude techniek van papier vouwen en het handmatig op elkaar leggen van lagen papier in de Italiaanse Abet Laminati-fabriek, zoals je de lakens uitschudt. Al die elementen smelten samen in een inspirerende installatie die de schoonheid en de potentie van het materiaal laat zien.

Carina
Met de exclusieve installatie ‘De verlichting van hout’ inspireren Abet Laminati en Carina Riezebos zowel architecten als ontwerpers in hun toepassingen van de bijzondere materialen. Ontwerper Carina Riezebos vervaardigt onder haar eigen label ‘Carina’, objecten van glas en kristal die zich bevinden op het snijvlak van ‘art and appliance.’ Ze werkt daarnaast in opdracht van andere ontwerpers en bedrijven en is creative director van House of Hermeta Holland waarvoor ze een collectie exclusieve designhaken heeft ontworpen van aluminium en glas. Abet Laminati is een toonaangevende producent van een brede collectie decoratieve HPL plaatmaterialen. De productie bevindt zich nog steeds in Noord-Italië, het verkoopnetwerk strekt zich uit over de hele wereld. Abet Laminati heeft in de loop van de jaren met topdesigners gewerkt waarbij het bedrijf altijd de nadruk heeft gelegd op de relatie tussen ontwerp en cultuur. Abet Laminati presenteert zich al jaren op belangrijke Nederlandse beurzen en op vak- en designbeurzen over de hele wereld.
Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Interieurbouwonline nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen