Gebogen buis op maat configureren

De nieuw ontwikkelde online configurator voor gebogen buizen van G-Fittings biedt een ongecompliceerde en tijdbesparende manier om gebogen buizen op maat te bestellen volgens specifieke eisen.

Gebogen buis op maat configureren | Vaktijdschrift Interieurbouw

Iedere bestelling kan moeiteloos worden geconfigureerd in slechts drie eenvoudige stappen:

1. Waarden invoeren

2. Selecteer materiaal

3. Plaats een bestelling

Afhankelijk van de eisen van het project en de gewenste resultaten zijn er verschillende technieken om deze materialen te vormen.

Bij rolbuigen en 2D-buigen wordt het materiaal over een reeks rollen gebogen. Deze techniek is vooral geschikt voor lange buizen of staven, omdat het continu buigen mogelijk maakt. Voorbeelden zijn de klassiekers zoals de halve cirkel of kwart cirkel, de hoek of S-bocht en de ringvorm. Het wordt vaak gebruikt bij de productie van leuningen, trappen en pijpleidingen.

Complex driedimensionaal gebogen

Bij pinbuigen wordt een interne doorn gebruikt om de buis of staaf in de gewenste vorm te buigen. Deze techniek maakt precieze hoeken en radii mogelijk en wordt vaak gebruikt voor toepassingen waar een hoge nauwkeurigheid vereist is, zoals in de automobielindustrie of in de machinebouw.

Met 3D buigen kunnen buizen en staven in complexe driedimensionale vormen worden gebogen. Het is zeer geschikt voor handgemaakte projecten, architecturale elementen en pijpleidingen met ongewone geometrieën.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen