Fischer schroeven voor een breed toepassingsgebied

Producten 05-06
©fischer
©fischer

De innovatieve fischer PowerFast II-schroef biedt een bijzonder uitgebreid toepassingsgebied met zijn geschiktheid voor alle hout-op-hout- en hout-op-metaalverbindingen en voor goedgekeurde belastingen in kunststof pluggen van fischer, en bestrijkt daarmee een breder toepassingsgebied in vergelijking met traditionele spaanplaatschroeven. 

©fischer
©fischer

De spaanplaatschroeven van fischer met hun Europese Technische Beoordeling (ETA) zijn bijzonder snel en eenvoudig te gebruiken, met een lage uitzettingswerking en een hoog draagvermogen voor het verbinden van spaanplaat en andere houtmaterialen – of het nu gaat om het bevestigen en vastzetten van houten elementen of planken, plinten en deur- of meubelbeslag. Meerdere beschikbare varianten bestrijken een veelzijdig scala aan meubel- en interieurbouwtoepassingen.

Snelle en flexibele toepassingen

De Power-Fast II dekt een bijzonder breed scala aan toepassingen af. De innovatieve schroefgeometrie maakt veilige verbindingen tussen houten onderdelen of hout en metaal mogelijk en kan worden gebruikt voor goedgekeurde belastingen met kunststof pluggen en in dragende houtconstructies voor het verbinden van massief hout (zacht- en hardhout), gelamineerd hout, gelamineerd balkhout, multiplex, gefineerd gelamineerd hout en soortgelijke met lijm gelamineerde houtcomponenten en houtmateriaalplaten. Hij is ook geschikt voor het verbinden van metalen beslag, beugels, raveeldragers en andere componenten op houtmaterialen. 

Met zijn snelle beet en snelle verwerking versnelt de PowerFast II het installatieproces en levert hij zeer nauwkeurige resultaten. Met zijn drie ribben zorgt de schroefpunt voor een snelle beet met een voorboorfunctie, waardoor de schroef snel kan worden ingebracht zonder het werkstuk te splijten. De innovatieve kernfreesgeometrie maakt nauwkeurig frezen en gemakkelijke spaanverwijdering mogelijk, waardoor een kleine rand- en axiale afstand mogelijk is. Speciale asribben in combinatie met de kernfreesgeometrie verminderen de insteekweerstand merkbaar, waardoor de levensduur van de accu wordt verkort en de verwerking minder moeite kost. De hogere spoed van de schroefdraad verkort de tijd die nodig is om de schroef in te draaien nog verder. 

©fischer
©fischer

Milieuvriendelijk

De elektrolytisch verzinkte, blauw gepassiveerde coating bevat geen chroom (VI) en is daarom milieuvriendelijk. De hoogwaardige waslaag vermindert bovendien het inschroefmoment, wat zorgt voor een langere levensduur van de accu terwijl er minder inspanning nodig is om de schroef in te draaien. Het nieuwe bitwisselsysteem bespaart extra tijd door het aantal bitwisselingen terug te brengen tot slechts twee uitwisselingen in het diameterbereik van 3,0-6,0 mm.

Het gebruik van de PowerFast II verbetert bovendien de look en feel van oppervlakken, omdat de schroef een speciale geometrie onder de kop heeft met een geoptimaliseerde dubbele conus en freesholtes die krassen op houten oppervlakken en beschadigde metalen fittingen voorkomen. Met varianten als verzonken en bolkoppen, verschillende maten en verschillende aandrijf- en schroefdraadtypes biedt de PowerFast II nog meer flexibiliteit.

©fischer
©fischer