Een innovatieve kijk op vloerdelen

Een innovatieve kijk op vloerdelen | Vaktijdschrift Interieurbouw
Een innovatieve kijk op vloerdelen | Vaktijdschrift Interieurbouw
Een innovatieve kijk op vloerdelen | Vaktijdschrift Interieurbouw
Met vloerdelen kun je meer. Dat is de boodschap van FB Hout in Tuitjenhorn. Het onlangs vernieuwde kantoorinterieur levert het bewijs. De hoogwaardige vloerdelen die FB Hout al ruim 30 jaar levert, hebben een nieuwe toepassing gevonden op de wanden en plafonds. Maar ook de vergadertafel en de fraaie open trap zijn stille getuige van de vernieuwingsdrang van het Noord-Hollandse bedrijf.

"We roepen het al jaren", aldus verkoopleider Peter Knegt. “Maar roepen is niet genoeg, mensen moeten het zien, en dat kan nu. We hebben het interieur van ons kantoor, samen met architect Buro Winters, volledig opnieuw aangepakt en daarmee een heel nieuwe dimensie toegevoegd aan onze vloerdelen. Om diverse looks te creëren zijn de vloerdelen gecombineerd met verschillende materialen. Zo is er onder meer een combinatie van hout en zink en een combinatie van hout met beton en tapijttegels. Die combinaties kom je tegenwoordig op veel projecten tegen.”

In eigen hand
Ruim dertig jaar geleden ging Frank Broersen van start met de productie en levering van massieve houten vloerdelen en inmiddels wordt dat voortgezet door de tweede generatie.
Aanvankelijk produceerde het bedrijf enkel in Nederland. Aan het begin van de eenentwintigste eeuw neemt de vraag dermate toe, dat een tweede productiebedrijf wordt aangekocht in Litouwen. In 2012 volgt een weer een uitbreiding, ditmaal met een productielocatie in Duitsland. "We hebben het complete productieproces in eigen handen. Van het zagen, drogen tot en met de afwerking. Elke locatie is gespecialiseerd in bepaalde soorten vloerdelen. In Litouwen worden de traditionele planken vloeren geproduceerd. Duitsland levert onze patroonvloeren. In Nederland bevinden zich het centrale verkoopkantoor, de showroom en de magazijnen, en produceren we ook maatwerk zoals extra brede vloerdelen in speciale kleuren. Bovendien is Nederland de broedplaats van creatieve innovaties."

Meer People
Ruim 90 procent van de vloerdelen die FB Hout produceert en distribueert is in eikenhout. Deze zijn vervaardigd van eerlijk hout en onder meer Cradle 2 Cradle gecertificeerd. “Na de verovering van Europa, Canada, de VS en India richten we nu onze pijlen op Azië. In al deze landen werken we met zorgvuldig geselecteerde partners. We groeien, maar wel met beleid. Dat laatste is voor ons als familiebedrijf belangrijk. Bij ons gaat het meer om People dan om pure Profit. Dat geldt zowel voor onze 150 medewerkers als voor onze binnen- en buitenlandse partners."
Wat noviteiten betreft zoekt FB Hout het overigens niet alleen in de toepassing van de houten vloerdelen. Ook voor de wereldwijde presentatie heeft het bedrijf iets heel nieuws bedacht. "In onze showroom hebben we een ruimte ingericht, waar we via de digitale snelweg ontwerpen rechtstreeks kunnen delen met klanten op elk moment van de dag, waar ook ter wereld."
Loes Wijdeveld
www.fbhout.com
Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen