Bao Living lanceert 100% recycleerbare badkamer

Bao Living lanceert 100% recycleerbare badkamer

Een duurzame badkamer, gemaakt van uitsluitend gerecycleerde of 100% recycleerbare materialen. Dat is het innovatieve concept dat Bao Living als nieuw component in zijn ingenieuze Slimme Aanpasbare Module (SAM) aanbiedt. Die bundelt keuken, badkamer en alle nutsvoorzieningen op één plek in de woning. Het Belgische bedrijf wil hiermee de woningbouw duurzamer en betaalbaarder maken.

Bao Living lanceert 100% recycleerbare badkamer

De circulaire badkamer van Bao Living, dat als onderdeel gekozen kan worden van het innovatieve SAM-meubelsysteem, wordt uitsluitend gemaakt van materialen als hout, glas, metaal en porselein die mogelijk al gebruikt zijn geweest, en in elk geval in de toekomst opnieuw ingezet of gerecycleerd kunnen worden. Het slimme, lijmloze ontwerp van de badkamer zorgt voor een eenvoudige demontage zonder afbraak, waardoor recycleren of hergebruiken makkelijker kan.

Bao Living betaalt restwaarde terug

Na demontage en inlevering van de gebruikte materialen krijgt de gebruiker de restwaarde terugbetaald. Dat maakt de circulaire badkamer ook één derde goedkoper dan de traditionele badkamer. Door hergebruik wordt er bovendien 63% minder CO2 uitgestoten.

Bao Living werd opgericht in 2018 en werkt samen met grote ontwikkelaars als Immobel, Urbicoon en ION. Het bedrijf ontwerpt slimme en duurzame modulaire meubelsystemen, waarin contactpunten en leidingen zijn geïntegreerd voor elektriciteit, water, verwarming, ventilatie en domotica.