Afvalcontainer te min voor IFG

Afvalcontainer te min voor IFG | Vaktijdschrift Interieurbouw
Afvalcontainer te min voor IFG | Vaktijdschrift Interieurbouw
IFG is onlangs begonnen met het produceren van drainage-tegels. Deze dempende en waterdoorlatende tegels zijn bekend van speelveldjes en speeltuinen. Normaal gesproken worden drainage-tegels van rubber gemaakt, maar de foam die IFG gebruikt is veel milieuvriendelijker. Het materiaal van IFG voldoet aan de hoge eisen die worden gesteld in de medische sector.

IFG heeft alle kennis en machines in huis om de hoogwaardige drainage-tegels te kunnen produceren. Tijdens het snijden van het materiaal sorteert en verwerkt de specialist op het gebied van foambewerking en -afwerking meteen de kwaliteiten. “Dit wordt steeds meer een automatisme”, stelt woordvoerder Ton Grutters van IFG. “Dat ook het milieu hier wel bij vaart, is een zeer aangename bijkomstigheid. Maar het is eigenlijk gewoon normale bedrijfsvoering. We gebruiken materialen zo optimaal mogelijk.”

Afvalcontainer te min
In de ogen van IFG is de afvalcontainer veel te min. “We hebben het over hoogwaardig materiaal, dat nog prima gebruikt kan worden. Een deel van het snij-afval is zelfs zo hoogwaardig, dat het direct terug kan naar de fabrikant. Daar wordt weer nieuwe foam van gemaakt. De andere schuimstoffen worden ‘versnipperd’ tot vlokken. Bepaalde kwaliteiten kunnen dienen als verpakkingsmateriaal of als vulling van bijvoorbeeld zitzakken.”
Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen