Aanbod materialen speciaal voor de kleinere ondernemers

28-03-2023
Aanbod materialen speciaal voor de kleinere ondernemers

Met name de kleinere interieurbouwers, meubelmakers en aannemers hebben behoefte aan aanbod van handzamere plaatformaten in een hoogwaardige kwaliteit.

Aanbod materialen speciaal voor de kleinere ondernemers

Panelen die je in je eentje kunt tillen en mee kunt nemen in een bestelbus. Panelen die al zijn afgewerkt en ter plekke op maat gezaagd kunnen worden. Juist voor deze ondernemers is begin 2023 FiniMaat gestart.

Aanbod materialen speciaal voor de kleinere ondernemers

‘We zien dat er een toename is van kleinere bedrijven,’ zegt Martin van Dooijeweert, Commercieel Concept Manager van FiniMaat. ‘Zij werken veelal vanuit een kleine werkplaats of alleen op locatie en verwerken in plaats van grote platen liever handzame panelen. Deze marktvraag hebben wij ingevuld met ons nieuwe bedrijf. We hebben veel verschillende plaatmaterialen in huis, met één gemeenschappelijk kenmerk: ze zijn handzaam. In de decoratieve panelen, met name het Bushbaum-programma, hebben we producten liggen in breedtes van 40 tot 80 centimeter en in de standaardlengte van 2,80 meter in verschillende diktes. De beschikbare maatvoeringen zijn  afgestemd op het minimaliseren van zaagverlies. De panelen hebben aan één kant of twee kanten een perfecte ABS-kantverlijming met optische “0”-voeg. Klanten kunnen deze makkelijk op maat zagen en toepassen, of ze laten deze door ons afkorten.’ Binnen dit Bushbaum-programma zijn ook rugwanden en ladestroken (t.b.v. de lades van Blum, Grass en Hettich) beschikbaar.

Aanbod materialen speciaal voor de kleinere ondernemers

‘We doen alles om onze relaties te ontzorgen, want gemak dient de maker. En, niet te vergeten: wij willen iedereen, van klein tot groot, kunnen voorzien van hoogwaardige handzame producten. Ook kleinere bedrijven hebben zo de kans om high-end producten met een lange levensduur te realiseren.’

Aanbod

Wie op zoek is naar speciale plinten, met een gegroefde kantenband aan de onderzijde voorzien van een rubberen profiel, kan bij FiniMaat terecht. Ideaal voor het wegwerken van oneffenheden op de vloer. Naast o.a. Bushbaum is er het programma FiniMaat Construct met constructieve plaatmaterialen in high-end kwaliteit en volgens strenge normen geproduceerd, voorzien van de certificeringen PEFC, FSC en “Made in Europe”. Vanzelfsprekend in een handzaam formaat.

‘We hebben een goede voorraadpositie, “nee” verkopen zal zelden voorkomen. We hebben bovendien de faciliteiten om snel te kunnen schakelen. Naast panelen hebben we eveneens beslag van Blum beschikbaar, net als Fronticel kantenband, schroeven, stelpoten en meer klein materiaal om zo te streven naar one stop shopping aanbod,’ besluit Martin van Dooijeweert.

Duurzaam betekent voor FiniMaat ook aandacht voor transport met het terugdringen van kilometers en het optimaliseren van verpakking.

Lees ook: De eigen aanpak van J. Kisch & Zonen

Gloednieuw pand

FiniMaat, met een team van vijf vakmensen, is gevestigd op een goed bereikbaar bedrijventerrein (Gouwe Park) in Moordrecht. Het pand van 1100 m2 is gloednieuw en begin dit jaar in gebruik genomen door FiniMaat. De hoogte is zodanig dat er in het magazijn meer dan voldoende ruimte is om een grote voorraad aan te kunnen houden. De producten zijn meestal direct leverbaar en klanten kunnen inpandig parkeren om hun orders in alle omstandigheden droog mee te nemen. Wie behoefte heeft aan gericht advies kan vanzelfsprekend terecht bij een van de professionals van FiniMaat.

Reinold Vugs