Een verhaal apart voor BM-Interieurs

BM-Interieurs heeft een mooie bijdrage geleverd aan het gelauwerde interieur van Pathé Tuschinski in Amsterdam, dat onlangs is verkozen tot de mooiste bioscoop ter wereld. Pathé heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in het gebouw, ter gelegenheid van de naderende honderdste verjaardag op 28 oktober dit jaar.  
Een verhaal apart voor BM-Interieurs | Vaktijdschrift Interieurbouw
Een verhaal apart voor BM-Interieurs | Vaktijdschrift Interieurbouw
Berry Boelens, eigenaar van BM-Interieurs uit Heeze: “We hebben de opdracht gekregen van Tenback Projecten uit Eindhoven, een bedrijf dat alle Pathé-bioscopen inricht en waarmee we vaak samenwerken. Pathé Tuschinski was natuurlijk een verhaal apart, met een geweldige geschiedenis in een historisch pand. We hebben de wandbekleding in de zalen gedaan, de betimmering eromheen, en ook Bar Abraham, inclusief de zitbanken.” In deze nieuwe cocktail- en borrelbar - genoemd naar Abraham Tuschinki, grondlegger van het mooiste filmtheater van Nederland - drinken filmliefhebbers signature cocktails. De materialen voor dit deel van het project zijn geleverd door Baars & Bloemhoff.

Respect voor de geschiedenis
“Omdat het om een monumentaal pand gaat, hebben we volledig volgens specificaties van de architect gewerkt. Centraal stond respect voor de geschiedenis, met gebruikmaking van de allerbeste materialen zoals teakhout en messing. De grootste uitdagingen voor ons waren de tijdsdruk en het werken in de binnenstad van Amsterdam. Dat betekende op tijd materialen aan- en afvoeren, want de verkeersdruk is erg hoog,” aldus Boelens. Er is met zo’n vijftien medewerkers van BM-Interieurs aan het project gewerkt. “Zoiets komt maar één keer voorbij, het was dus heel bijzonder om hieraan onze bijdrage te mogen leveren.”
Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Interieurbouwonline nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen