Communicatieprofessional wordt meubelmaker

Cecile Houwers werkte vijf jaar als creative developer bij een communicatiebureau. Nu maakt ze meubels bij Van Assem interieurbouw. Een bijzondere carrièremove, waar ze nog geen moment spijt van heeft gehad. “Als je als vrouw kiest voor dit vak, dan doe je dit niet zomaar.”
Communicatieprofessional wordt meubelmaker  | Vaktijdschrift Interieurbouw
Communicatieprofessional wordt meubelmaker  | Vaktijdschrift Interieurbouw
Een jaar geleden nam Cecile Houwers het besluit om de BBL-opleiding Allround Meubelmaker aan ROC Midden-Nederland te gaan volgen. “Daar had ik dus wel een baan voor nodig”, vertelt ze. “Mijn eerste voorkeur lag bij een functie binnen een klein bedrijf, omdat je dan snel betrokken raakt bij het volledige traject van meubel maken. Dus vanaf de werkvoorbereiding tot aan het werken met machines en het produceren. Maar ik kwam erachter dat dit soort bedrijven zelden tot nooit BBL-trajecten aangaan. Daarop besloot ik een mail te sturen naar Van Assem interieurbouw om te vragen of ze plek voor me hadden. Ik kreeg direct een enthousiaste reactie terug en kon vrijwel meteen aan de slag als leerling-meubelmaker.”

Eigen draai
Het afgelopen jaar is Cecile ontzettend goed bevallen. “Als je kijkt wat ik nu al kan in die zeer korte tijd, dat had ik vooraf niet durven denken. Ik heb al aardig wat meubels in elkaar gezet en werk ook samen met collega’s aan bijvoorbeeld de indrukwekkende kastenwanden of balies van Van Assem. De dingen die ik mag maken worden steeds mooier, groter en ingewikkelder. Daarnaast biedt Van Assem mij de ruimte om mijn eigen ding te doen. Als ik werktekeningen meekrijg vanuit de opleiding, dan geef ik daar toch graag mijn eigen draai aan. Bij Van Assem vinden ze dat mooi om te zien.”

Ralf Pijnenburg

Lees het volledige interview met Cecile Houwers in Interieurbouw nr 2
Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Interieurbouwonline nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen