Meer capaciteit door grotere efficiency

Door het afgelopen jaar te investeren in moderne technologieën, nieuwe productielijnen en opleidingen van personeel realiseert Deli Home een efficiënter en duurzamer productieproces. Het vernieuwde proces biedt nieuwe mogelijkheden voor het assortiment maatwerkkasten dat wordt geproduceerd in de fabriek van Deli Home te Gorinchem. 
Meer capaciteit door grotere efficiency
Meer capaciteit door grotere efficiency
Het optimalisatieproces begon al eerder, bij de verhuizing en integratie van de voormalige fabriek in Lekkerkerk in de bestaande fabriek in Gorinchem. De nieuwe samengevoegde fabriek die hieruit is voortgekomen, is gekoppeld aan het digitale configuratiesysteem Ivenza. Consumenten kunnen online een kast op maat samenstellen. Na bestelling wordt deze data direct verzonden naar de fabriek, en op basis hiervan worden productieprocessen automatisch aangestuurd.
Wart van Nuland, Category Manager Storage: “Dit proces bestond al langer, maar is nu verder doorgevoerd, onder andere door te investeren in nieuwe machines met een nog kleinere foutmarge en efficiënter gebruik van materiaal wat minder afval produceert.”
Maar dat is slechts het topje van de ijsberg, licht Peter Schrauwen, Teamleider Productie op Maat, toe: “Deze optimalisatie is al drie jaar in werking. Samen met een Duits engineeringsbureau hebben we de flow op de productieplaats volledig nieuw uitgedacht waarbij Ivenza, ons besturingssysteem en de online configurator, het uitgangspunt was. De verhuizing van de fabriek, nieuwe inrichting en alle investeringen waren allemaal gericht op één ding: efficiencyverbetering. En als afgeleide daarvan het vergroten van de capaciteit van onze fabriek.”
Vergroten efficiency
De nieuwe inrichting van de fabriek biedt onder meer de mogelijkheid tot het produceren in batches. Hierbij worden verschillende orders voor kasten gecombineerd, wat tot een efficiënter productieproces en gebruik van materiaal leidt. Van Nuland: “Zo kan bijvoorbeeld een klein plankje voor een lade nog bij een andere order toegevoegd worden zodat hiervoor geen nieuw productieproces opgestart hoeft te worden.”
De flexibiliteit op het gebied van het productassortiment profiteert van deze nieuwe productieflow. De nieuwe machines bieden meer mogelijkheden in het combineren van verschillende materialen met uiteenlopende decoren en diktes, wat zich vertaalt naar meer mogelijkheden in het assortiment maatwerkkasten. Zo profiteert ook de klant van deze investeringen.