Kleine ruimtes met grootse ideeën

Een belangrijke evolutie in deze 21e eeuw is de versnellende urbanisatie. Voor de interieurarchitect, meubelmaker en interieurbouwer worden het nog boeiende tijden want er is meer en meer nood aan intelligente oplossingen die de steeds compacter wordende leef-, woon- en werkruimtes voorziet van alle comfort.
Kleine ruimtes met grootse ideeën
Kleine ruimtes met grootse ideeën
Kleine ruimtes met grootse ideeën
Kleine ruimtes met grootse ideeën
Er is een toenemende vraag van eindgebruikers om kleine kamers om te bouwen tot multifunctionele ruimtes waarin zowel een opklapbed, een home office als een inloopkast geïntegreerd zit, en waarbij elke kubieke decimeter dient benut te worden als praktische opbergruimte. Bij het interieurontwerp dient dus slim ingespeeld te worden want de toegankelijkheid dient ten alle tijde veilig én comfortabel te blijven.
 
Ergonomie en functionaliteit
Philip Maljers, Managing Director Benelux van LMC: “Technologische innovatie zorgt voor meer ergonomie en meer gebruiksgemak waarbij de kwaliteit van het beslag een hoofdrol opeist in deze beleving. De veeleisende consument is daar bewust en toegewijd naar op zoek. High-end fabrikanten blijven doorontwikkelen en presenteerden op diverse internationale beurzen de nieuwste exponenten van hun expertise. Onze productmanagers hebben zich de afgelopen jaren vrijuit laten inspireren en bundelden maar liefst 1500 productcodes in de 16e editie van onze LMC catalogus, die we direct na Pasen lanceren.”
 
Logisch denken
Maljers vervolgt: “De catalogus is het resultaat van 4 generaties expertise. Doordacht opgebouwd en ze volgt heel logisch de diverse fases van het productproces, tot de montage op de werf : de vakman zaagt en freest eerst zijn panelen, dus wij starten met alles wat je nodig hebt aan verbindingsbeslag. Vervolgens heb je scharnieren of klapdeurbeslag nodig. Die kan je dus vinden in de 2e familie: draaibeslag. Wie daarna laden en/of schuifdeuren monteert kan in de 3e familie alle mogelijke geleiders vinden. Alle denkbare meubelsloten volgen in familie 4. Dan is de binnenkant van het meubel aan de beurt met kastsystemen en lade-inrichtingen. Grepen monteren? Er is keuze uit zo’n 2000 referenties in familie 7. En de vakman die zelf meubelverlichting plaatst kan de nieuwste innovaties vinden in familie 8. Logisch, toch?”
Alles is online bestelbaar via LMCstore.com. De catalogus is interactief met de website. Met de e-codes kan je heel snel de productgroepen op het scherm toveren.
 
Alle losse componenten
Veel toepassingen vergen ook een combinatie van diverse producten. Maljers: Om de kans op fouten te vermijden bieden wij heel vaak setreferenties aan. Voor de BLUM-laden bijvoorbeeld bestel je onder 1 artikelcode meteen alle losse componenten die je nodig hebt. Meubel- en interieurbeslag bestellen was nog nooit zo eenvoudig. Maar liefst 80 procent van onze klanten plaatsen hun bestellingen online. Onze Customer Care Agents garanderen een vlotte doorstroming en zijn beschikbaar aan de telefoon en via mail, maar ook in real-time via de chatbox.”