Akoestische en esthetische oplossing

Voor een correcte nagalm in de grotere ruimtes van het nieuwe hoofdkantoor van de Pollet Group in Waregem werd een akoestische en esthetische oplossing gevonden in een Type Z plaatproduct van Print acoustics by Triplaco. 
Akoestische en esthetische oplossing | Vaktijdschrift Interieurbouw
Het ontwerp werd gemaakt door Atelier voor architectuur Maes & De Busschere en interieur architecte Stephanie Laporte. Het resultaat is een zeer strak tijdloos gebouw met houtaccent lateffect zowel binnen als buiten. Van bij ontwerp was voor bouwheer en architect het akoestisch comfort van groot belang in dit nieuw kantoorgebouw. Type Z plaatproduct van Print acoustics by Triplaco, met een kern van zwarte waterwerende MDF heeft een zichtbare dam van ongeveer 23mm en dieperliggende zwarte groef van ongeveer 9mm breedte waardoor een repetitief lateffect ontstaat. Invallend geluid kan in en door de plaat dringen en zo worden geabsorbeerd, zonder dat dit visueel merkbaar is.
Toplaag in deze realisatie was een houtimitatie HPL 0.9mm dik van Abet Laminati. Het product Type Z kan ook verkregen worden met een echt houtfineer toplaag van Decospan .
Foto: Print acoustics by Triplaco
Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Interieurbouwonline nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen