Voor liefhebbers van puur hout

RIGO Verffabriek (sinds 1938) streeft ernaar zo vooruitstrevend en oprecht mogelijk verf, olie en lakproducten te produceren. Daardoor zijn de producten innovatief en gemaakt op basis van zoveel mogelijk herwinbare grondstoffen. Dit resulteert onder meer in de inmiddels vermaarde SKYLT-technologie, ROYL oplosmiddelvrije vloeroliën, STEP watergedragen parketlakken, EKODUR professionele schildersverf en bijvoorbeeld TOPLIN lijnolie standverf. 
Voor liefhebbers van puur hout
Voor liefhebbers van puur hout
Voor liefhebbers van puur hout
SKYLT is inmiddels meer dan vijftien jaar ongeëvenaard op het gebied van onzichtbare bescherming, van zowel parketvloeren als allerhande interieurbetimmering en meubels. RIGO Verffabriek heeft een ruime ervaring aan toepassingen van SKYLT op hout, kurk en minerale ondergronden. SKYLT bkijft zelfs bij drie lagen volledig onzichtbaar en is uitermate slijtvast en bestand tegen intensief gebruik. 
Het toepassen van ‘onbehandeld’ hout in het interieur is mogelijk dankzij SKYLT. Met de onzichtbare afwerking is het hout beschermd, maar blijft het op het oog kaal hout. Mede dankzij de zijdezachte aanraking van SKYLT voelt het hout ook aan als onbehandeld.
Voor betonachtige ondergronden is er een SKYLT Sealer die het oppervlak waterafstotend maakt en wanneer deze wordt afgelakt met twee lagen SKYLT Original bovendien het onbehandelde uiterlijk van de betonvloer laat zien en beschermt tegen vuil en vlekken.
Kleur van olie kracht van lak
RIGO Verffabriek brengt nu ook een SKYLT Overlakbare Kleurolie 2K op de markt. Deze is aan te kleuren met losse pigmenten en kan in één keer op het oppervlak worden aangebracht en uitgewreven en direct worden afgelakt. Het resultaat is een vloer -of ander houten oppervlak-, met het uiterlijk van olie, maar beschermd met een zijdezachte onzichtbare lak.
Met de drie verschillende basissen (Clear, White en Black) en 23 kleurpigmenten kun je eindeloos combineren. 
Lijnolie standverf
Lijnolie standverf beleeft een opmars. Enerzijds dankzij haar milieutechnische en duurzaam ecologische aspecten, anderzijds dankzij de onovertroffen technische eigenschappen. Niet voor niets worden nu nog steeds in monumentaal werk honderden jaren oude lijnolieverflagen teruggevonden die nog volledig intact zijn. RIGO Verffabriek heeft voor buiten TOPLIN lijnolie standverf. Maar nu ook, als noviteit, het technisch hoogstandje TOPLIN Aqua, lijnolie standverf voor binnen.
Door wetgeving was het tot nu niet mogelijk om met lijnolieverf binnen te schilderen. Omdat synthetische verf voor monumenten eigenlijk geen optie is hebben de meester verfmakers samen met de laboranten van RIGO Verffabriek vier jaar hard gewerkt aan de ontwikkeling van een watergedragen lijnolieverf die voldoet aan de wetgeving voor binnenschilderwerk. Met behulp van natuurlijke grondstoffen is een vlot drogend en robuust lijnolie bindmiddel ontwikkeld dat zich laat emulgeren in water.