Welke verlichtingstrends mogen we in 2021 verwachten?

Er zijn elk jaar nieuwe trends te ontdekken op het gebied van woninginrichting en verlichting. Zo ook voor 2021, waarin er allerlei mogelijkheden zijn om de nieuwste interieurtips toe te passen. In het interieur speelt verlichting een steeds belangrijker rol, want lampen en licht zijn nu eenmaal bepalende sfeermakers in huis. Verlichting is al lang niet meer alleen functioneel, maar maakt echt het onderscheid. Ontdek hier de nieuwste verlichting trends voor 2021.
Welke verlichtingstrends mogen we in 2021 verwachten?
Inbouwspots in huis
Inbouwspots zijn weer helemaal terug van weggeweest en vormen een van de verlichtingstrends in 2021. Niet alleen in de woonkamer zijn inbouwspots met LED verlichting toe te passen, maar ook in de keuken, badkamer of slaapkamer. Kijk maar eens naar de mogelijkheden die Ledinbouwspotsleds.nl te bieden heeft. Maak het extra sfeervol in huis door voor verlichting met LED dimmers te kiezen. De intensiteit van deze verlichting is geheel naar eigen wens in te stellen. Bijvoorbeeld door de intensiteit te verlagen om extra sfeer te creëren of te verhogen om de verlichting extra functioneel te maken.

Kleurentrends met luxe look
Een luxe uitstraling is een van de trends voor 2021 als het om het interieur gaat. In dat kader is er bij de keuze voor verlichting uit allerlei kleuren een keuze te maken. Daarbij valt te denken aan verlichting met kleuren die variëren van okergeel tot donkerblauw en van goud tot smaragdgroen. Een kleine aanpassing in het interieur door verlichting in een trendkleur te kiezen, voorziet in een luxe uitstraling. Bovendien zijn de kleuren die in een luxe look voorzien af te stemmen op de huidige kleuren in het interieur. Zo past okergeel perfect bij een industrieel interieur met zwart metaal. In een Scandinavische inrichting staat verlichting in smaragdgroen of donkerblauw perfect.

Mix en match met materialen
Meubels, verlichting en kleuren in het interieur hoeven in 2021 niet allemaal hetzelfde te zijn qua materiaal en uitvoering. Het is juist een trend om materialen, kleuren en designs met elkaar te mixen en te matchen. Bijvoorbeeld door inbouwspots te combineren met een kroonluchter of door meubels van metaal te combineren met meubels van hout. Op deze manier ontstaat er een unieke inrichting. Overigens zijn er een aantal materialen die onder meer op het gebied van verlichting in 2021 een trend zijn. Het gaat daarbij om materialen als messing, metaal, brons en glas. Met betrekking tot glas is er een originele trend te verwachten voor wat betreft verlichting met smokey glas.