Efficiënt stofferen op nieuwe werkvloer

Busschers Interieur Stoffering heeft op het ideale moment een nieuwe expeditie-ruimte in gebruik genomen. De onderneming ziet de opdrachten niet alleen in aantallen toenemen, maar ook in omvang. Zo staat Busschers op het punt om in 8 weken tijd liefst 3.050 m²/2.100 stuks panelen te stofferen.
Efficiënt stofferen op nieuwe werkvloer
Efficiënt stofferen op nieuwe werkvloer
Efficiënt stofferen op nieuwe werkvloer
Efficiënt stofferen op nieuwe werkvloer
Efficiënt stofferen op nieuwe werkvloer
Sinds afgelopen zomer heeft Busschers Interieur Stoffering haar nieuwe uitbouw in gebruik genomen. Er is onder andere een ruime expeditie gerealiseerd, een magazijn voor schuimplaten en maar liefst 200 m² extra werkvloer. De nieuw ingerichte werkvloer is specifiek voor paneelstoffering. Er zijn twee nieuwe afzuiginstallaties geplaatst met een forse capaciteit die ervoor zorgen dat Busschers’ medewerkers in een gezond werkklimaat hun stoffering kunnen uitvoeren.
In eigen beheer zijn aangepaste stoffeertafels gemaakt. Deze worden in een opstelling geplaatst zodat een ‘stoffeerstraat’ ontstaat waarin snel en efficiënt gewerkt wordt. En niet geheel onbelangrijk: er wordt constante kwaliteit geleverd. Met daarbij het voornemen tot aanschaf van een stofsnijmachine is Busschers klaar voor de toekomst.

Nieuwe markt
“Deze manier van werken is ook gewenst, zo niet vereist”, aldus Sander Peek, Commercieel Manager van Busschers. “We hebben ons namelijk ontwikkeld tot specialist in verlijmde stoffering op stalen ondergrond en ronde vormen”, vervolgt hij. “Hiermee is een nieuwe markt aangeboord.” Met speciale lijm die hittebestendig is en ook geactiveerd wordt door een warmtebron, wordt momenteel in deze stoffeerstraat een groot project gestoffeerd van maar liefst 2.100 stuks panelen (in totaal 3.050 m²). De gestoffeerde stalen panelen hebben als eindbestemming een overheidsinstantie in Zuid-Amerika.
Dezelfde opdrachtgever en bekende wandenbouwer heeft ook haar product M923 bij Busschers ondergebracht. Een wandsysteem met staanders en stalen panelen dat zowel voor de zakelijke markt als via dealers voor de particuliere markt beschikbaar is. Het systeem is flexibel en modulair. Open ruimtes kunnen eenvoudig naar eigen inzicht ingericht worden met in het systeem gestoffeerde panelen, kurkpanelen en andere materialen. “Het staalwerk krijgen we toegeleverd, maar als de eindgebruiker of ontwerper houten of akoestiekpanelen wenst, dan verzorgt Busschers het product in zijn geheel”, vult Peek aan.

Verwachtingen
De verwachtingen voor komend jaar en daarop volgend zijn hoog en dat stemt Busschers positief. Immers voorliggende periode is een rare tijd en de nabije toekomst werpt nog vragen op. “De laatste paar maanden valt het eerlijk gezegd een beetje tegen met offerteaanvraag en concrete orderintake uit onze voornaamste activiteit, maatwerk meubelstoffering voor interieurbouwers. Dan weet je gewoon dat later een soort van dipje volgt”, zegt Peek.
Maar zoals praktisch al hun klanten werkt ook Busschers projectmatig. Komen een paar mooie projecten richting Hengelo, dan is van een dipje geen sprake meer. “We steven af op een topjaar”, zegt Peek met gepaste trots. Net als vorig jaar mag Busschers samen met Issos Interieurbouw opnieuw voor Schiphol een fraai project realiseren. Momenteel worden voor de A-pier op de luchthaven 46 stuks, door Cepezed ontworpen, ‘Island benches’ gestoffeerd. Een zeer aanzienlijk project met banken en stoffering van de allerhoogste kwaliteit. “Dat we parallel daarnaast in zeer korte tijd bijna 3100 m² stalen panelen mogen stofferen, is voor onze een flinke uitdaging”, aldus Peek. “Zeker als je bekijkt dat de laatste maanden van het jaar sowieso voor ons altijd een drukke periode is.”

Meer horecaklanten
Door de coronaperikelen heeft Busschers Interieurstoffering dit jaar meer horecaklanten dan ooit in haar portefeuille, constateert de commercieel manager. Peek: “Dit soort ondernemingen ziet door bijvoorbeeld een noodgedwongen sluiting de kans schoon om een verbouwing naar voren te halen. Afgelopen zomer hebben we ook voor het Erasmus MC honderden panelen gestoffeerd voor uitbreiding van de werkplekken voor de medische faculteit. Door corona was de faculteit gesloten, dat heeft het Erasmus doen besluiten om van de nood een deugd te maken om per direct dit project ten uitvoer te laten komen.”

Crisis pakt goed uit
Busschers heeft 14 personeelsleden en een flexibele schil. Hierdoor is het in staat om projecten snel op te pakken en te leveren. De nieuwe expeditie-ruimte met stoffeerstraat draagt daar ook aan bij. Peek: “We beschikken nu over meer werkruimte, die zorgt voor overzicht en netheid. Zo zie je maar weer dat de coronacrisis voor Busschers juist goed heeft uitgepakt. Wat de toekomst brengen zal, weten we niet, maar we zijn er wel klaar voor!”