Beter én mooier boren

In dit jubileumjaar heeft Visser Spiegels & Glas geïnvesteerd in een nieuwe CNC-machine, een wasstraat en een nieuwe slijpmachine. Met de verticale CNC-machine kan de onderneming veel bewerkingen uitvoeren. “Slijpen, frezen, boren, in feite vrijwel alles wat getekend kan worden”, aldus woordvoerder Gilles Visser.
Beter én mooier boren
Beter én mooier boren
De machine heeft twee koppen waarmee tegelijkertijd kan worden gewerkt. Als hij bijvoorbeeld aan het slijpen is, kan dat tegelijkertijd aan de boven- en onderkant, laat Visser weten. “Je kunt daarmee extra snelheid maken en de kwaliteit van het eindproduct is optimaal omdat de machine state-of-the-art is. Ook het inboren van gaten aan twee kanten op hetzelfde moment is mogelijk, wat als voordeel heeft dat je minder spanning krijgt op het glas en de kans op breuken dus sterk wordt verkleind. Je kunt er kortom beter én mooier mee boren.”

Geen restricties
De nieuwe tweekoppige machine heeft een capaciteit van 3 x 2 meter, er kunnen daardoor flinke platen in. Visser: “Er zijn vrijwel geen restricties. Er kunnen schuine hoeken aan zitten, rondingen, uitsparingen in het midden of aan de rand; noem maar op. Ook automatisch slijpen is een optie: we zetten er glas of een spiegel op, de machine meet zelf het formaat en de dikte, of er eventueel een schuine zijde aan zit, weet welke tools er gebruikt moeten worden en dan begint de bewerking die leidt tot een perfect eindresultaat.”

Lees het volledige interview met Gilles Visser in Interieurbouw nr 7.