Kantoor anno 2020

Een goede werkplek is voor werknemers niet alleen belangrijk om goede prestaties te leveren, maar ook om mentaal klaar te zijn voor het leveren van topprestaties. Maar hoe ziet een goed, modern en fijn kantoor anno 2020 er uit? Een aantal trends op het gebied van kantoorinrichting nemen we hier met je door. 
Kantoor anno 2020
Kantoor anno 2020
Kantoor anno 2020
Kantoor anno 2020
Of je nu in een klein kantoor of in een enorm grote ruimte werkt, ook op je werkplek wil je een fijn gevoel hebben. Je wil je er thuis voelen, het idee hebben dat je hier het maximale uit jezelf kunt halen. De inrichting van het kantoor is daarbij essentieel.

Praktisch
Staal wordt vaak geassocieerd met sterk en krachtig, en is bovendien enorm goed te combineren met andere stijlen in je kantoor. Een goed voorbeeld daarvan zijn
stalen schuifdeuren. Deze type deur is niet alleen een lust voor oog, maar ook erg praktisch. Neemt in tegenstelling tot een gewone deur geen ruimte in beslag wanneer de deur open gaat, heeft een enorm moderne uitstraling en is bovendien betaalbaar en duurzaam. Kies voor een glad frame, een frame met structuur of zelfs een andere kleur dan standaard zwart. Op stalen-deur.nu vind je alle mogelijkheden van een stalen deur.

Ruimte voor ontspanning
Een kantoor is om in te werken, maar voor velen is het tegenwoordig ook de ruimte voor ontspanning in de pauze. Onderzoek wijst uit dat werknemers productiever zijn wanneer ze tussen de werkzaamheden door een vorm van ontspanning kunnen doen. Het is dan ook geen gek idee om op kantoor een ruimte in te richten waar je werknemers kunnen ontspannen. Dat kan bijvoorbeeld met een tafelvoetbaltafel of tafeltennistafel.
Maar ook een minder actieve bezigheid zoals het lezen van een boek kan voor velen erg ontspannend zijn, dus is het slim om daar een ruimte voor in te richten. Even afgezonderd van je werkplek, maar toch op kantoor je gedachten op iets anders dan werk te zetten.

Groen
Een trend die de afgelopen jaren is ingezet en nog steeds veel te zien is, is het toevoegen van groen aan het kantoor. Er wordt gezegd het toevoegen van groen op de werkvloer goed is voor een werknemer, en dat dit ook een positieve invloed heeft op bijvoorbeeld het ziekteverzuim.
Daarnaast kan groen het kantoor ook gezellig aankleden, wat ook niet onbelangrijk is. Dit kan echter verder gaan dan het simpelweg neerzetten van een aantal plantjes. Planten kunnen zelfs het uitgangspunt zijn van de hele inrichting. De groene muur, waarbij een hele wand is voorzien van planten, is daar een goed voorbeeld van.