Energie besparen met isolerende glasfolie

Er zijn verschillende methoden om het warmteverlies van beglazing van een huis of een gebouw te reduceren. Een gevel bestaat vaak voor zo’n 25 tot 40 procent uit glas. Door toepassing van isolerende raamfolie wordt bestaand glas opgewaardeerd naar een hoger energiebesparend niveau; van enkel naar dubbel glas of van dubbel naar HR glas. 
Energie besparen met isolerende glasfolie
Energie besparen met isolerende glasfolie
Niet elke gebouw kan worden voorzien van dubbele beglazing. Bijvoorbeeld bij hoge gebouwen is het vaak complex en een kostbare investering om de beglazing te vervangen voor duurder dubbelglas of HR glas. Bij monumenten is het niet altijd wenselijk iets te wijzigen aan de beglazing vanwege de authentieke uitstraling. Door glasfolie aan te brengen, blijft het bestaande glas erin zitten en kan de isolatie- en de warmtewerendewaarde toch worden verhoogd. Hierdoor ontstaat er een perfecte balans van energie-efficiëntie en comfort in diverse seizoenen.

Duurzame raamfolie
Raamfolie is bijzonder duurzaam. Behalve dat het ruim 99% schadelijke UV-straling tegenhoudt, levert het een besparing op van het energieverbruik. In de warmere maanden weerkaatst de folie de warmte van de ruiten en bespaart men op energiekosten van koelingssystemen.
In de winter zorgt de isolerende raamfolie ervoor dat er minder warmte via het glas verloren gaat. De folie reflecteert de warmte van de verwarming, zodat die in de ruimte blijft. Dat betekent een verbetering van het algemeen comfort en verlaging van de stookkosten. Dit zorgt voor een mindere CO2-uitstoot, hetgeen bijdraagt aan een goed milieu.
Isolerende folie heeft ten opzichte van andere energiebesparende oplossingen lagere investeringskosten, waardoor de terugverdienperiode aanzienlijk korter is.

U-waarde en emissiviteit
Maatgevend voor isolatie folies is de U-waarde, die aangeeft hoeveel warmte (energie) een glassysteem van binnen naar buiten doorlaat. Hoe lager deze waarde des te beter is het isolerend vermogen. Ook de emissiviteit is een goede indicatie voor isolerende folie.
Emissiviteit is het vermogen van een materiaal (zoals glas) om warmte vast te houden en te reflecteren. De U-waarde van een glas- of folietype hangt hier sterk vanaf. Ook hier geldt weer dat hoe lager de emissiviteit des te hoger de reflectie is.

Eigenschappen LLumar isolerende glasfolie
* >99% UV-werend.
* Comfort het hele jaar door.
* Besparing op energiekosten.
* Voorzien van een hardcoat beschermlaag.
* Lagere emissiviteit en U-waarde.
* Tot 15 jaar garantie.
* Neutrale kleur.
* Onderhoudsvrij, eenvoudig schoon te maken.