Schone lucht, gezonde werkomgeving, modulaire opbouw

Tubro Filter-, Lucht- en Verbrandingstechniek heeft het vernieuwde Schuko Validus filtersysteem opgenomen in haar leveringsprogramma. Het modulair opgebouwde stationair filtersysteem, bestaande uit één of meerdere elementen, is eenvoudig uitbreidbaar en geheel aan te passen aan de wensen van de individuele klant. De Schuko Validus filtersystemen zijn leverbaar als onderdruk systeem (cascade, vacuüm) of als conventionel overdruk systeem. 
Schone lucht, gezonde werkomgeving, modulaire opbouw
Schone lucht, gezonde werkomgeving, modulaire opbouw
Schone lucht, gezonde werkomgeving, modulaire opbouw
Voor het afvoeren van het restmateriaal zijn diverse oplossingen beschikbaar: afvoer naar een container en/of silo met behulp van een ATEX gecertificeerd cellenrad sluis in combinatie met een kettingtransport en een transportventilator, een geïntegreerde briketpers, big-bags, voorraadtonnen, etc.

Energiezuinig en geluidsarm
De focus ligt bij industriële filtersystemen vandaag de dag op een betrouwbare energiebesparende en geluidsarme werking van het totale filtersysteem. De behoefte om het energieverbruik en de geluidsemissies te optimaliseren neemt toe.
State-of-the-art afzuigtechnologie gecombineerd met geoptimaliseerde filterelementen en een intelligente besturing maken het Validus filtersysteem duurzamer/energiezuiniger dan ooit tevoren.
Dankzij nieuw ontwikkelde geluids- en warmte-isolerende maatregelen binnen en buiten de filterbehuizing, werkt de Validus nog stiller en wordt de warmte van de gereinigde lucht nagenoeg volledig vastgehouden. Zo wordt de ventilatorruimte standaard voorzien van geluids- en warmte-isolerende bekleding.

Lage total cost of ownership
Elk Schuko Validus filterelement wordt geleverd met een zeer groot filterdoek oppervlakte. Door de grote expansieruimtes worden de snelheden in het filtersysteem sterk gereduceerd. Het grote filterdoek oppervlakte in combinatie met de grote expansieruimtes resulteren in een zeer lage doekbelasting en daarmee een langere levensduur van de filterdoeken, een afname van de weerstand in het filter en een aanzienlijk lager energieverbruik.
De intelligente en hoogwaardige cascade besturingstechnologie, gecombineerd met hoogwaardige hardware, zorgt voor een aanzienlijke verlaging van de bedrijfskosten en biedt maximale functionele betrouwbaarheid. Het geringe benodigde onderhoud, de lange standtijden resulteren in een lage total cost of ownership,

Optimale prestatie
Schuko-filtersystemen worden voor elke klant individueel gepland, zorgvuldig ontworpen en geproduceerd. Het kiezen van het juiste filtersysteem is enorm belangrijk. De gevolgen van een slechte of onjuist ontworpen filtersystemen zijn onvoldoende afzuigprestaties, hoog stroomverbruik, overmatige filterslijtage en in extreme gevallen zelfs onvoldoende gereinigde (retour)lucht die schadelijk is voor de gezondheid.

Verscheidenheid
Lokale omstandigheden vereisen flexibiliteit en individualisme. Het Schuko modulaire systeem kenmerkt zich door zijn enorme verscheidenheid: van compacte filtersystemen die bestaan uit één solo filterelement tot filtersystemen die bestaan uit meerdere filterelementen zijn standaard leverbaar. De hoeveelheid lucht, het restmateriaal dat moet worden afgezogen, bepalen de grootte van het filtersysteem en het benodigde filterdoekoppervlak.
De Schuko Validus filtersystemen zijn leverbaar vanaf een capaciteit van 8.000 m3/h tot meer dan 300.000 m3/h.
Het Validus filtersysteem wordt voor-gemonteerd geleverd en kent een zeer korte bouwtijd.
Dit artikel is ook te lezen in Interieurbouw 6 2020 die verschijnt op 30 oktober.