In 60 jaar van ‘start-up’ naar ‘internationaal specialist’

Al sinds 1960 ontwerpen en bouwen ze bij Holtrop & Jansma BV in Dokkum de meest geavanceerde afzuig- en filtercombinaties voor de industrie. De producten en oplossingen leveren ze aan de hout-, papier-, karton-, afval-, recycling- en metaalverwerkende industrie. Voor deze bedrijven putten ze uit een immens assortiment producten en installaties, deels standaard, maar ook maatwerk. In de loop der jaren zijn ze uitgegroeid tot Nederlands grootste full service specialist op het gebied van industriële luchtzuivering, recycling en bulkhandling.
In 60 jaar van ‘start-up’ naar ‘internationaal specialist’
In 60 jaar van ‘start-up’ naar ‘internationaal specialist’
In 60 jaar van ‘start-up’ naar ‘internationaal specialist’
Op 1 juli 1960 starten de heren Holtrop & Jansma in Dokkum met de productie van afzuig- en filterinstallaties. Het nijvere bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal succesvolle innovatieve onderneming met maar liefst 90 medewerkers op de loonlijst.
In 1996 werd Holtrop & Jansma overgenomen door de huidige directeur, de heer Gerd Lindemann, waarna de vleugels tot ver buiten Friesland werden uitgeslagen. In 2009 start Holtrop & Jansma met een tweede eigen productiefaciliteit in China. Dit om dicht op de snel groeiende industriële markt en het Chinese bedrijfsleven te zitten. 

Vakkundig
Bij Holtrop & Jansma koppelen ze technologische kennis aan een innoverende mentaliteit. En het is deze unieke combinatie van ervaring, knowhow, innovatie, luisteren en meedenken met klanten die door de jaren heen voor constante groei van dit mooie Friese bedrijf heeft gezorgd.
Inmiddels staat Holtrop & Jansma met brede praktijkervaring garant voor een vakkundige aanpak van een luchtfilter probleem. Of het nu gaat om het stofvrij maken van één werkplek, of om het snel installeren van een fabriek brede afzuiginstallatie.
In alle gevallen produceren ze hoogwaardig maatwerk, gebaseerd op gedegen research en professionele engineering. Dit doen ze al die jaren voor kleine en grote bedrijven die in hun werkproces stof en grove reststoffen snel, stil en effectief willen afzuigen, filteren, opvangen en kunnen afvoeren, zodat medewerkers werken in een veilige en gezonde werkomgeving met schone lucht. 

Ondernemend
In de afgelopen decennia heeft Holtrop & Jansma een enorme expertise verworven, via een breed klantenbestand in tal van landen en branches. Ze hebben altijd gewerkt in de voorhoede van hun vak en zijn ondernemend, vernieuwend en ambitieus. Zo is Gerd Lindemann ook medeoprichter en voorzitter van de brancheorganisatie FLS (Fabrikanten Luchtfilter Systemen) en initiatiefnemer voor het opzetten van het Qex-keurmerk Stofafzuiginstallaties.

Kwaliteit in werk en oplossingen
De kwaliteit van het bedrijf wordt overigens niet alleen gegarandeerd door hun praktijkervaring. Zo werken ze bij Holtrop & Jansma bij ieder project volgens de VCA (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers), wat betekent dat de organisatie volledig voldoet aan alle hoge eisen op het gebied van kwalitatief ondernemen.
Een onstoffingsinstallatie wordt geleverd in een explosieveilige uitvoering, overeenkomstig de ATEX-richtlijnen. Dit betekent dat silo’s, filters en andere installaties worden voorzien van explosiepanelen, sprinklerknoppen of een blusleiding. Zo komt de klant van Holtrop & Jansma nooit voor onaangename verrassingen te staan.