Schadevrije transport dankzij stretchfolie

Stretchfolie of wisselfolie is onmisbaar voor ieder bedrijf dat goederen op pallets transporteert. Bij het transporteren van goederen zou het een regelrechte ramp zijn als de dozen van de pallets zouden schuiven. Afhankelijk van de te transporteren goederen, kunnen de kosten die ontstaan door schuif- en valpartijen oplopen tot in de honderden tot wel duizenden euro’s. 
Schadevrije transport dankzij stretchfolie
Schadevrije transport dankzij stretchfolie
Schadevrije transport dankzij stretchfolie
Schadevrije transport dankzij stretchfolie
Het is daarom van groot belang de pakketten vast te zetten op een pallet. Gelukkig is de grote oplossing heel eenvoudig – stretchfolie. Geen geschuif tijdens het transport en geen valpartijen van pakketten. Voor zo veilig mogelijke transport zonder schade kun je daarom het beste maar zo snel mogelijk stretchfolie kopen!

Plastic wikkelfolie
De beste manier om schadevrij goederen te transporteren, is door gebruik te maken van stretchfolie. Het op het eerste gezicht eenvoudige folie wordt al tal van jaren gebruikt voor het veilig transporteren van goederen. Dit dunne laagje plastic houdt alle producten op zijn plek met een ongekende stevigheid. De artikelen op de pallets worden niet alleen beschermd tegen vallen en schuiven, maar zijn ook beschermd tegen invloeden van buitenaf zoals vocht en stof.
Dankzij de verschillende verkrijgbare diktes van wikkelfolie, kan voor iedere vracht de juiste stevigheid en veiligheid worden gegarandeerd. De verschillende soorten wikkelfolie zorgt ervoor dat er voor zowel kleine bedrijven als voor grote bedrijven de juiste rekfolie te vinden is.
Voor kleinere bedrijven met minder dan 20 in te wikkelen pallets per dag, kan ervoor gekozen worden om met handwikkelfolie te werken. Met een handwikkelfolie-dispenser pak je de pallet eenvoudig met de hand in met wikkelfolie.


Machinewikkelfolie
Voor het grotere werk is de machinewikkelfolie zeer geschikt. Een palletwikkelaar wikkelt de folie in een stevige laag machinewikkelfolie. Bij transportbedrijven die meer dan 20 pallets per dag in moeten wikkelen, is zo’n palletwikkelaar haast onmisbaar. Met het snelle en slimme systeem zijn de pallets binnen een mum van tijd klaar voor transport.
Afhankelijk van het formaat van de pallet, en van de manier waarop de artikelen op de pallet zijn geplaatst, kan gekozen worden voor dunnere of dikkere wikkelfolie. Het belangrijkst is dat goed wordt gekeken naar welke sterkte van sealfolie toereikend is voor de vracht. Als de folie niet sterk genoeg is, zou de vracht alsnog los kunnen schuiven, dus een beetje rekenwerk vooraf is belangrijk.