112 iF Young Talent Awards

iF's Young Talent Competition eert 112 spannende ontwerpconcepten uit 16 landen die gericht zijn op de uitvoering van de duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties.
112 iF Young Talent Awards
Zeven uitzonderlijke oplossingen voor de economische, ecologische en sociale uitdagingen waarmee onze samenleving wordt geconfronteerd, zullen ook worden beloond met in totaal 25.000 euro aan prijzengeld. 

Zie hier de zeven geldprijswinnaars

Zie hier alle 112 winnaars

3.000 euro prijzengeld ging naar een Nederlandse inzending. De Foxpat van Nitin Gurram van de Universiteit van Delft is een trainingssimulator voor toekomstige chirurgen om kniegewrichtvervangende operaties uit te voeren. Immers, een onervaren chirurg heeft meestal ongeveer 25 operaties nodig om vertrouwd te raken met deze complexe procedure en te werken op ‘echte’ patiënten. Gewoon efficiëntere en meer ergonomische chirurgische instrumenten ontwikkelen zonder een oefenplatform is niet genoeg. Foxpat is een realistische fysieke simulatie van de knie met geïntegreerde sensoren die feedback geven over de effectiviteit van de procedure. Juryverklaring: "Deze innovatieve oplossing stelt een beginnende chirurg in staat om op de meest realistische en efficiënte manier een specifieke opleiding te volgen. Het is zorgvuldig ontworpen tot in het kleinste detail. Het balanceert inspanning en gebruikswaarde en zorgt voor een positieve ervaring.”