Meubelbeurs Brussel afgelast

De beslissing is gevallen: de Meubelbeurs Brussel zal geen editie kennen in 2020. De reden is uiteraard de aanhoudende covid-19 epidemie, dat is geen verrassing meer.
Meubelbeurs Brussel afgelast
De gezondheid van de exposanten, bezoekers en alle toeleveranciers die meewerken aan een beursorganisatie moet echter op de eerste plaats komen. Het verloop van de epidemie is grillig, en het gezondheidsrisico werd te groot. Daar moet de beursorganisator verantwoord mee omgaan. De mogelijkheid bestond bovendien dat de beurs op het laatste moment niet zou kunnen doorgaan door een nieuwe opflakkering van het virus. Daarom werd de knoop nu doorgehakt en beslist dat er dit jaar in Brussel geen Meubelbeurs zal doorgaan.

Uit een bevraging van exposanten en bezoekers bleek dat er, ondanks veel enthousiasme om de beurs toch te laten doorgaan, vooral veel onzekerheid heerst. Een beursdeelname, dat betekent voor elke exposant onvermijdelijk ook kosten. Van nieuwe collecties ontwikkelen, over standbouw tot catering en brochures. Met de mogelijkheid dat dit alles voor niets is geweest. Al deze factoren maken dat de organisatie van mening is geen succesvolle editie meer te kunnen garanderen.

Zoals eerder beloofd worden de betaalde sommen voor standgeld en catalogus in de komende dagen teruggestort.

De volgende editie staat gepland voor 7 tot en met 10 november 2021.