Zorginterieur in beweging

Het overkoepelende thema in het interieur van het nieuwe Reinier Haga Orthopedisch Centrum (RHOC) is ‘beweging’. Bij toegankelijke balies worden bezoekers en patiënten als vanzelf naar het met veel daglicht verrijkte ruime atrium getrokken: het hart van het gebouw. 
Zorginterieur in bewegingMet royaal daglicht door het glazen dak, activerende frisse kleuren, houten privacyschermen, levend groen op de wanden, vier reuze ‘schemerlampen’, uitnodigende zitjes en doorzicht naar de bovenliggende verdiepingen verbindt het ruimtelijk atrium alle functies met elkaar en biedt het een rustig en aantrekkelijk wachtgebied. Naast het nieuwe RHOC is er een nieuwe parkeergarage voor de bezoekers van het zorggebouw gerealiseerd. In- en uitrijdend verkeer brengt geluid met zich mee dat door specifieke en duurzame ontwerpkeuzes is geminimaliseerd. Zo bestaat de gevel van de garage uit gaaspanelen gevuld met lavastenen, dat voor optimale geluidsabsorptie en akoestiek zorgt en uit groen. Dit biedt kansen voor grotere biodiversiteit en verhoogt de luchtkwaliteit. De nieuwbouw en naastgelegen parkeergarage zijn ontworpen door EGM architecten.