Interieurbouwer de ruimte in

Met een MD-SV platenmagazijn kunnen interieurbouwers efficiënter werken en veel kosten besparen. De ruimtebesparende oplossing van Duivestein Techniek is voor zowel nieuwbouw als renovatie uitermate geschikt.
Interieurbouwer de ruimte inInterieurbouwer de ruimte in
Steeds meer interieurbouwers in Nederland en België ontdekken de voordelen van het MD-SV platenmagazijn, dat drie jaar geleden door Duivestein Techniek is ontwikkeld. Dat je het MD-SV platenmagazijn op een verdiepingsvloer kunt plaatsen, die ook door Duivestein Techniek wordt geleverd, is een zeer efficiënte oplossing gebleken voor een grote interieurbouwer in Brabant.
Deze groeiende onderneming was enkele jaren geleden op zoek naar uitbreiding en besloot niet te investeren in een nieuw pand, maar het MD-SV platenmagazijn te laten installeren in het bestaande gebouw. Dit heeft de interieurbouwer geen windeieren gelegd.
“Dankzij de extra verdiepingsvloer kan de onderneming in dezelfde ruimte 50 tot 60 procent meer capaciteit aan platen kwijt”, stelt eigenaar Ruud Duivestein van Duivestein Techniek. “Bij de installatie hebben we door een speciale constructie gebruik kunnen maken van de bestaande betonvloer. Dit betekent dus dat de ruimte bij deze interieurbouwer veel efficiënter wordt benut.”

Voorraadbeheer
Ook het beheer van de voorraden verloopt dankzij de oplossing stukken doeltreffender. De interieurbouwer kan haar platen een verdieping hoger opslaan, waarop ze 24/7 volledig automatisch worden gesorteerd en klaargelegd op de bewerkingsmachine. De MD-SV is te plaatsen bij ieder merk zaag- en CNC-machine en Duivestein Techniek levert een eigen DSS softwarepakket mee, dat aan vrijwel ieder ERP-pakket kan worden gekoppeld.
Ruud Duivestein: “Ook een klant in België die kampte met ruimtegebrek hebben we uit de brand geholpen door een MD-SV platenmagazijn met extra verdiepingsvloer te plaatsen. Deze interieurbouwer heeft ervoor gekozen om het magazijn onder de verdiepingsvloer te installeren en erbovenop een spuiterij. Het geeft aan dat je met ons totale concept veel kanten op kunt en zeer flexibel bent.”

Veel potentie
Duivestein Techniek bestaat meer dan 38 jaar en is vijftien jaar geleden begonnen met het ontwikkelen van platenmagazijnen. Inmiddels zijn er tien verschillende modellen in de omloop, variërend in zwaarte en grootte en bestemd voor verschillende type materialen. De MD-SV platenmagazijnen zijn bestemd voor de kunststof-, hout- en metaalindustrie en geschikt voor hallen tot wel acht meter hoog.
Veel grote interieurbouwers zien potentie in deze platenmagazijnen, maar Ruud Duivestein voegt toe dat ze ook voor kleinere partijen zeer interessant zijn. “Momenteel zijn we bezig zijn met de ontwikkeling van een compactere variant van het MD-SV platenmagazijn. Daarnaast is het concept niet alleen geschikt voor bestaande bouw, maar ook voor nieuwbouw. Door een MD-SV platenmagazijn met extra verdiepingsvloer toe te passen kun je immers kleiner bouwen. En vierkante meters zijn schaars in Nederland.”
Ralf Pijnenburg