De voordelen van een bouwlamp op accu

Om te bepalen welke led-bouwlamp geschikt is voor een klus moet er tegenwoordig gekeken worden naar het aantal lumen in plaats van wattage. Hoe hoger het aantal lumen, hoe heer licht de led-bouwlamp geeft.
De voordelen van een bouwlamp op accu
De voordelen van een bouwlamp op accu
De voordelen van een bouwlamp op accu
De voordelen van een bouwlamp op accu
Een bouwlamp die goed helder licht geeft is onmisbaar op de werkplek. Vroeger hoefde je alleen maar naar het aantal watt te kijken om erachter te komen hoeveel licht een bouwlamp gaf, maar vandaag de dag ligt dit een beetje anders. De komst van led verlichting heeft namelijk gezorgd voor een revolutie op het gebied van verlichten. Ledlampen verbruiken tot wel 90% minder energie dan traditionele halogeenlampen, terwijl ze evenveel of zelfs meer licht opbrengen.

Veiligheid
Doordat led-bouwlampen veel minder stroom gebruiken dan traditionele bouwlampen kunnen led-bouwlampen zeer lang branden op slechts één accu. Het grootste voordeel van een led-bouwlamp op accu is dat zelfs de moeilijk bereikbare plekken moeiteloos verlicht kunnen worden.
Daarnaast vergroot een led-bouwlamp op accu de veiligheid op de werkplek. Een goed verlichte bouwplaats is immers een veiligere bouwplaats. Daarnaast zijn er geen hinderlijke snoeren meer waar over gestruikeld kan worden. Ook kunnen led-bouwlampen beter tegen vocht dan ouderwetse bouwlampen. Het risico op kortsluiting wordt hierdoor sterk verminderd.
Led-bouwlampen op accu zijn dus ook uitermate geschikt voor vochtige werkplekken, waar (nog) geen stroom beschikbaar is.

Milieuvriendelijk
Doordat led-bouwlampen slechts een fractie van de energie gebruiken van een traditionele bouwlamp, zijn led-bouwlampen veel milieuvriendelijker. Ook hebben led-bouwlampen een langere levensduur dan bouwlampen die gebruik maken van halogeenlampen. Door over te stappen op led-bouwlampen ontstaat er dus direct milieuwinst, terwijl je tegelijkertijd honderden euro’s kan besparen op je energierekening. Ledlampen zijn dus niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor de portemonnee!

Lichtkleuren en sterktes
De lichttemperatuur van ledlampen wordt aangegeven met Kelvin. Hoe meer Kelvin, hoe helderder (kouder) het licht. Ledlampen van zo’n 3000 Kelvin geven relatief warm licht af en worden dus ook vaak gebruikt als sfeerverlichting. De meeste led-bouwlampen geven koud licht af van ongeveer 4000 tot 6000 Kelvin. Wie wil investeren in een led-bouwlamp op accu dient dus te kijken naar zowel het aantal lumen als het aantal Kelvin.