De beste machines voor je werkplaats

Ben je startend ondernemer of ben je van plan je bestaande werkplaats op de schop te gooien? Maak altijd eerst een goed werkplan en zet vooraf alles tot in detail op papier. Zoek contact met branchegenoten en vraag of je een kijkje in hun werkplaats mag nemen. Lukt dit niet? Overweeg dan in zee te gaan met een professioneel bedrijf op dit gebied. De expertise die zij hebben verdient zich vanzelf terug, doordat je uiteindelijk de beste machines aanschaft die exact aansluiten bij jouw specifieke werkprocessen.
De beste machines voor je werkplaats
Geen bedrijf is hetzelfde. Afhankelijk van het beoogde eindresultaat en de gekozen weg daar naartoe, zal het machinepark binnen een bedrijf sterk variëren. Natuurlijk zijn de meest gangbare machines in vrijwel elk bedrijf binnen de branche wel te vinden, maar wat je precies nodig hebt, hangt af van wat je precies doet. Hik je aan tegen een grote uitgave? Bedenk dan of er alternatieve mogelijkheden zijn.
? Samenwerking met andere ondernemers kan de sleutel zijn tot kostenreductie. Misschien heb je een machine hooguit een paar uur in de week nodig? Informeer dan eens bij de buren of zij misschien iets voelen voor een gezamenlijke aanschaf.

* Verken de markt voor tweedehands machines. Door faillissementen van bedrijven komen soms uitstekende machines van hoge kwaliteit beschikbaar. Zo kun je vaak honderden euro’s besparen en toch iets goeds in huis halen.

* Een andere veel gebruikte optie is het huren of leasen van bepaalde machines. Voor incidenteel gebruik is huren een prima optie, maar als je permanent over een machine wilt kunnen beschikken, kun je beter voor een leaseconstructie kiezen.

Wees kritisch op het energieverbruik
Dat een nieuwe machine moet voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid en efficiency, spreekt voor zich. Daarbij wordt het energieaspect nogal eens over het hoofd gezien. Maar al die snorrende machines in jouw magazijn zorgen ongemerkt wel voor een hoge rekening. Je kunt weliswaar met energie vergelijken het nodige besparen, maar het begint natuurlijk bij de bron. Wat je niet verbruikt, hoeft ook niet betaald te worden. Ook de energieleveranciers zijn zich hiervan bewust. In de meeste gevallen bieden ze je goede tips om te besparen op het energieverbruik.
Let bij de aanschaf van nieuwe machines altijd goed op de vereiste keurmerken. Een goede werkplek is immers een veilige en dus goedgekeurde werkplek.