Verpakken voor vervoer

Al een tijdje vind je dat je teveel spullen hebt. De hoogste tijd om eens even lekker alles goed uit te zoeken en te kijken wat er weg kan. Er kunnen een heleboel spullen naar de kringloop en je wil heel veel dingen ergens opslaan. Je huis is om te leven en geen voorraadschuur. 
Verpakken voor vervoer | Vaktijdschrift Interieurbouw
Verpakken voor vervoer | Vaktijdschrift Interieurbouw
Verpakken voor vervoer | Vaktijdschrift Interieurbouw
Maar voordat je de dingen die wilt houden naar een opslagruimte brengt, wil je ze wel eerst goed schoonmaken en stofvrij maken. Dan wil je ze stevig inpakken zodat je ervan overtuigd bent dat ze veilig en beschermd voor langere tijd in de opslag staan. Je liep laatst langs de supermarkt waar ze net buiten lege kartonnen dozen die ze hadden platgemaakt in een rolcontainer aan het doen waren.
Pakketjes maken
Toen de medewerkers van de supermarkt klaar waren en de rolcontainer helemaal vol was, wikkelden ze hem helemaal rondom in met wikkelfolie. Op die manier kan er niets uitvallen. Bovendien stabiliseert de container zichzelf waardoor hij mooi recht bleef staan. ‘We zijn lekker pakketjes aan het maken’, zei één van de medewerkers tegen je. Je vond het een fantastisch idee en je zag die hele stapel dozen thuis voor je die je op deze wijze ook perfect kunt inpakken.
Stretchen
Wikkelfolie wordt ook wel stretchfolie genoemd. Omdat het zo handig een klein beetje uitrekt als je het ergens omheen wikkelt. Perfect, want dat laatste eindje zet zichzelf namelijk meteen vast aan de rest van de folie als je klaar bent en het afscheurt.
Rekfolie is een handig hulpmiddel bij het verpakken van diverse producten. Je kunt zeggen dat het onmisbaar is omdat wikkelfolie beschermt en tegelijkertijd stabiliseert.
Wikkelmachine
Als je regelmatig rekfolie gebruikt is het verstandig om een wikkelmachine aan te schaffen. Dat gaat sneller en nauwkeuriger dan met de hand. De dikte van de folie hangt ook af van het feit of je wel of niet met de hand wikkelt. Voor hele lichte ladingen met een gewicht van minder dan 250 kilo kun je 12 micron gebruiken en voor iets zwaardere ladingen 17 micron.
Dikkere stretchfolie is er in de diktes 20, 23 en 35 micron. Voor zwaardere ladingen van boven de 650 kilo of voor extra bescherming tegen krassen. Ook kun je kiezen in kleur. Kies zwart als je niet wilt dat iemand ziet wat er in de rolcontainer zit.