Colour Experience Center: voor al uw projecten de juiste kleurrijke finish

Kleuren, materialen en vakkundig advies komen samen in het vernieuwde Colour Experience Center van EUROLACKE. Een fraai vormgegeven ruimte waar designers en architecten één van de grootste assortimenten poedercoatings ter wereld kunnen ervaren.
Colour Experience Center: voor al uw projecten de juiste kleurrijke finishColour Experience Center: voor al uw projecten de juiste kleurrijke finishColour Experience Center: voor al uw projecten de juiste kleurrijke finishColour Experience Center: voor al uw projecten de juiste kleurrijke finishColour Experience Center: voor al uw projecten de juiste kleurrijke finish
Wat begon als een showroom van beperkte omvang, is uitgegroeid tot een Colour Experience Center van formaat. Maar liefst de helft van de bovenverdieping van het kantoorpand van EUROLACKE in Tiel wordt in beslag genomen door deze speciaal ingerichte ruimte waar designers en opdrachtgevers meer dan 3.000 kleuren live kunnen ervaren. Denk aan trendkleuren en effecten als metallic en hamerslag, verschillende glansgraden en RAL-kleuren.
Inspireren en adviseren
“We willen designers en architecten inspireren en adviseren op het gebied van poedercoatings als oppervlaktebehandeling en ze direct bijstaan vanaf de tekentafel”, aldus John Theewis, directeur van EUROLACKE. “Bezoekers kunnen zich door EUROLACKE laten informeren over de verschillende afwerkingen, technische eigenschappen en relevante certificeringen. Hierdoor krijgen ze een goed beeld van de vele mogelijkheden.”
Volgens de directeur wordt de uitstraling van nieuwe interieuroplossingen zoals meubellijnen voor het overgrote deel bepaald in het Colour Experience Center. “Samen met de opdrachtgevers maken we in de voorfase al de juiste keuze voor de afwerking, zodat je niet achteraf hoeft bij te sturen.” Helemaal uniek is dat het Colour Experience Center is uitgerust met een applicatiecenter. Klanten kunnen hun gewenste sample meenemen en direct laten poedercoaten in de beoogde kleur. 
Techniek en esthetiek
Niet alleen de esthetiek, maar ook techniek wordt onder de loep genomen in het Colour Experience Center. In het geïntegreerde laboratorium kijkt EUROLACKE samen met designers en architecten naar zaken als hardheid, flexibiliteit, reinigbaarheid, corrosiewering en krasvastheid van materialen. Alle gewenste kleurmetingen, mechanische testen en microscopische onderzoeken worden in het laboratorium van EUROLACKE uitgevoerd.
Zo worden kleuren beoordeeld aan de hand van verschillende lichtbronnen en constructies van objecten geanalyseerd. Theewis: “Het is belangrijk om te kijken of het design voldoet aan de technische eisen die gesteld worden en welke voorbehandeling en coatingsysteem het meest geschikt zijn. Door alle technische en esthetische aspecten in kaart te brengen komen we perfect tegemoet aan de wensen van de eindklant.”
COLOURWALL
Een afgeleide van het Colour Experience Center is de COLOURWALL. Met de COLOURWALL kunnen partners van EUROLACKE hun relaties en potentiële relaties voorzien van een professioneel kleuradvies. Op een fraai vormgegeven wand worden maar liefst 500 verschillende poedercoatings getoond. De stalen met zowel vlakke als afgeronde zijden geven de vele kleuren, oppervlakken, glansgraden en metallic effecten perfect weer. Op de wand worden, naast de RAL-kleuren, vele speciale kleuren en effecten uit de EUROLACKE Colour Collections getoond.

COLOURWALL Network
Partners van EUROLACKE met een COLOURWALL kunnen zich aansluiten bij het exclusieve COLOURWALL Network. Het netwerk verbindt potentiële opdrachtgevers en applicateurs met elkaar. Een netwerk waarbinnen kennisdeling centraal staat en professionals een nieuw licht werpen op kleur- en applicatievraagstukken. “Op deze manier kunnen interieurbouwers op hun eigen locatie architecten en designers tonen wat de mogelijkheden zijn op het gebied van poedercoatings”, aldus Theewis. 
Polar en Soft Touch
Een nieuwe ontwikkeling betreft de warmtereflecterende poedercoatings, die zorgen voor een superieure duurzaamheid voor buitentoepassingen. De Polar-kleuren versterken de infrarood reflectie waardoor de temperatuur van het gecoate oppervlak lager blijft. Concreet kan de oppervlaktetemperatuur tot bijna 20° C gereduceerd worden. Dit resulteert in minder energieverbruik in gebouwen door een koelere omgeving en beduidend minder uitzetting van materiaal.
“Deze coatings worden bijvoorbeeld toegepast op raamprofielen, gevelplaten, schakelkasten en straatmeubilair”, aldus de directeur, die tevens opmerkt dat fijnstructuur en matte poedercoatings in opkomst zijn. “Poedercoatings zoals Soft Touch geven metalen producten een fluweel zacht gevoel, terwijl de sterke eigenschappen van poedercoatings behouden blijven.”