Een blik in Broeinest Utrecht

Op een centrale plek in Nederland, in een voormalige fabriek van Werkspoor Utrecht, is Broeinest UTR geopend. In het hart van het Broeinest bevindt zich een veelzijdig trainingscentrum waar kennis en skills op het gebied van materialen, technieken en ondernemerschap gedeeld worden. Hier broeit het niet alleen, maar komt succes echt tot leven. 
Een blik in Broeinest UtrechtEen blik in Broeinest UtrechtEen blik in Broeinest UtrechtEen blik in Broeinest UtrechtEen blik in Broeinest UtrechtEen blik in Broeinest UtrechtEen blik in Broeinest Utrecht
Van maker tot ontwerper en van architect tot student, binnen deze community kan iedereen terecht voor actuele praktische kennis en het juiste advies om samen nog mooiere en duurzamere interieurs te creëren. Broeinest UTR is geboren uit het idee dat kennis delen de sleutel is tot verbetering én succes.
Tien jaar geleden startte Baars & Bloemhoff zijn HI-MACS-trainingscentrum in Nieuwegein en sindsdien worden jaarlijks honderden makers voorzien van (verwerkings)advies en materiaaltraining. Daarnaast wordt al jaren intensief samengewerkt met de vakmensen van de toekomst. Dit resulteerde in vruchtbare samenwerkingen met onderwijsinstituten, zoals het Hout- en Meubileringscollege, CIBAP en TU Delft.
Vervolgstap
Broeinest UTR voelt voor Baars & Bloemhoff als een logische vervolgstap om makers en andere interieurprofessionals een nog gevarieerder kennisprogramma aan te bieden. Het trainingscentrum beschikt over een uitgebreid machinepark met onder andere een 5-assige CNC-frees, kantenlijmmachine en platenopdeelzaag van partner HOMAG. Onder leiding van voormalig meubelmaker Anthony Jannink worden hier de laatste snufjes getoond op het gebied van materiaalverwerking, machines en gereedschappen. Denk daarbij aan de nieuwste (plaat)bewerkingen, software en ‘operational excellence’.
Ontwikkeling
Daarnaast denkt Broeinest UTR graag mee over de stappen die bedrijven kunnen zetten om zich nog verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld op het gebied van marketing of veiligheid. Denk aan het met de website bovenaan komen in Google en het nagaan wat duurzaam ondernemen betekent voor een bedrijf. In samenwerking met de drie andere Broeinest locaties geeft Baars & Bloemhoff gehoor aan uiteenlopende vragen vanuit de branche in de vorm van praktische workshops en trainingen tot aan boeiende lezingen en events.
Materialenbibliotheek
Met de komst van een vierde Broeinest is elk verkoopkantoor van Baars & Bloemhoff voortaan vervlochten met een Broeinest. Op deze manier zijn alle regio’s voorzien van een uitgebreide materialenbibliotheek. Of je nu met een klant op zoek gaat naar materialen die passen binnen zijn of haar droomkeuken, een workshop bijwoont om de kneepjes van het werken met Solid Surface te leren, of een brainstormsessie hebt in een van de vergaderruimtes, de deur staat bij Broeinest UTR open. Het uitgangspunt is dat Broeinest ervoor zorgt dat een bedrijf vindt wat ze zoekt.
Interieur
In het interieur van het hoofdkantoor en Broeinest UTR is iedere ruimte in een andere mix van materialen uit het assortiment van Baars & Bloemhoff gehuld. De imposante architectuur van de Werkspoorfabriek geeft het gebouw een rauw karakter. Eenmaal binnen waan je jezelf in de ongedwongen sfeer van een overdekt stadsplein: een ontmoetingsplek met grote bomen omringd door bamboebankjes, gekleurde zitjes en een fraaie selectie materialen in de bibliotheek.
Binnenkomst
Direct bij binnenkomst kijk je door de grote glazen pui naar de werkplaats. Aan de andere kant van ‘het stadsplein’ springt de balie direct in het oog. Het witte solid surface van Avonite is vloeiend als een soort deken over de houten constructie gedrapeerd. Achter de balie huist het theorielokaal, waar Broeinest partners trainingen verzorgen op het gebied van materialen, technieken en ondernemerschap.
Het theorielokaal is voorzien van een echte eyecatcher: een zwart-wit illustratie van Johan Moorman. De enorme illustratie weerspiegelt alle onderdelen die Baars & Bloemhoff omvat en brengt op grafische wijze het proces van grondstof tot materiaal en maatwerk interieur in beeld.