In een paar stappen naar de juiste steiger

Een (rol)steiger moet volgens de norm zijn geproduceerd. Het juiste materiaal, de perfecte kwaliteit, de goede afmetingen, de prestatie en de maximale veiligheid zijn zaken waar je niet op wilt beknibbelen.
In een paar stappen naar de juiste steiger
In een paar stappen naar de juiste steiger
In een paar stappen naar de juiste steiger
In een paar stappen naar de juiste steiger
Je gaat op zoek naar een smalle en lichte steiger. Licht, want je moet aardig de hoogte in en je wil niet te lang hoeven sleutelen om de boel in elkaar te zetten. Aluminium wil je als materiaal en de steiger moet natuurlijk wel gecertificeerd zijn! Waar moet je nog meer op letten bij een smalle steiger kopen?
Norm
Een gecertificeerde smalle steiger voldoet aan de NEN-EN 1004 norm. Je hebt maar één platform nodig want je werkt alleen. Dit platform bestaat uit aluminium met een betonplex loopvloer met antisliplaag. Door dit antislip profiel heb je goede grip en sta je stevig op de steiger. De smalle aluminium steiger is 75 cm breed en je kiest voor een lengte van 305 cm. Hoef je de aluminium steiger niet zo vaak te verplaatsen.
Werken op hoogte
Het blijft altijd goed oppassen met werken op hoogte. Je wil niet vallen. Daarom moet een steiger stevig in elkaar gezet zijn en elke keer dat je erop klimt om je werk te gaan doen, moet je checken of alles nog zit zoals het moet zitten. Kies daarom ook voor een smalle rolsteiger die volgens de norm is geproduceerd. Het juiste materiaal, de perfecte kwaliteit, de goede afmetingen, de prestatie en de maximale veiligheid zijn zaken waar je niet op wilt beknibbelen. Een volgende opdracht wil je ook weer uit kunnen voeren!
Bij het kopen van een smalle aluminium rolsteiger is de werkhoogte van groot belang. Dit is de hoogte waarop je jouw werk straks doet. Om die te bepalen ga je van de volgende rekenformule uit: platformhoogte + 2 meter = werkhoogte. De rolsteigers zijn tot een maximale werkhoogte van 14 meter (!) op te bouwen en ook nog eens makkelijk te combineren met andere steigeronderdelen.