De voordelen van plexiglas

Dankzij de voordelen van de platen van plexiglas en polycarbonaat platen is het logisch dat het steeds populairder wordt in badkamers, keukens en nog veel meer. Plexiglas en polycarbonaat wordt dan ook steeds vaker gebruikt in alle vormen van bouw, en dan met name in de interieurbouw.
De voordelen van plexiglasDe voordelen van plexiglasDe voordelen van plexiglas
Waar glas een aantal nadelen heeft in de interieurbouw, neemt plexiglas haast al deze nadelen weg. Wat die voordelen dat precies zijn, dat lees je hier.

Plexiglas in plaats van glas
Om maar met de deur in huis te vallen: met plexiglas is veel meer mogelijk dan met glas. Zo is het onder andere te gebruiken bij het maken van meubels. Dat komt door de eigenschap van plexiglas dat het eenvoudig te modelleren is in verschillende vormen. Er kunnen daardoor niet alleen deuren en rechte platen van gemaakt worden, maar ook televisiemeubels, stoelen en andere meubels.
En niet alleen dat is ideaal. Ook in badkamers is plexiglas haast onmisbaar. Zo worden de meeste badkamerwanden al van plexiglas gemaakt. Ook bij op maat gemaakte douchewanden wordt bijna altijd gebruik gemaakt van plexiglas dankzij de mogelijkheid het gemakkelijk de vorm naar wens te geven.

Eenvoudige vormen met plexiglas
Dat plexiglas makkelijk te vormen is en daardoor haast altijd gebruikt kan worden in de interieurbouw, is niet het enige voordeel van het materiaal. Plexiglas is ook goed schoon te maken na het douchen en na andere invloeden die een afdruk kunnen achterlaten op het glas. Bovendien is het goed bestand tegen reinigingsmiddelen en komen er niet snel krassen op het materiaal. Als er onverwacht toch krassen opkomen, kan het eenvoudig worden gepolijst.
Naast plexiglas wordt ook veel gebruik gemaakt van polycarbonaat platen. Deze platen lenen zich uitstekend voor het gebruik in de interieurbouw. De polycarbonaat platen worden vaak gebruikt voor tussenwanden keukens en in badkamers. Maar ook voor overkappingen zijn de polycarbonaat platen meer dan ideaal. Anders dan bij glas, splintert het materiaal polycarbonaat niet en het kan makkelijk worden gelijmd aan andere materialen. Kortom: plexiglas en platen van polycarbonaat zijn onmisbaar in alle vormen van interieurbouw.