CBM komt naar je toe

De branchevereniging voor interieurbouw en meubelindustrie (CBM) ontwikkelt steeds meer instrumenten waarmee het leden kan ondersteunen om de thema’s duurzaamheid, klimaat en circulariteit eigen te maken.
CBM komt naar je toe
Momenteel timmert CBM samen met FNV, CNV Vakmensen en Expertisecentrum Meubel (ECM) aan de weg om de duurzame inzetbaarheid voor alle werkgevers en werknemers in de meubelindustrie en interieurbouw te vergroten. Werknemers kunnen op www.schavenaanjouwtoekomst.nl praktische tips en cursussen krijgen over gezondheid, vakkennis, arbeidsomstandigheden en geldzaken. Dat is volgens de initiatiefnemers van belang omdat vitale mensen beter in staat zijn om goed te presteren en voldoening uit het werk te halen.
UPV
Daarnaast heeft CBM een voorstel uitgewerkt om tot een uitgebreide producentenverantwoordelijkheid (UPV) te komen voor matrassen. Deze UPV houdt in dat producenten verantwoordelijk zijn voor hun eigen afval. CBM ontwikkelt tevens plannen om bijvoorbeeld plaatmateriaal, kunststof, lijmen, lakken en textiel te recyclen en opnieuw te gebruiken.
CBM merkt dat steeds meer leden bij de brancheorganisatie om ondersteuning vragen om te komen tot een eigen circulair en duurzaam verhaal. Op het gebied van energiebesparing worden leden momenteel bijvoorbeeld geholpen met het installeren van zonnepanelen op het dak, de Informatieplicht Energiebesparende Maatregelen, milieubeheer en een goede monitoring met speciale sensoren.
cbm.nl

Lees het complete interview met CBM-directeur Kees Hoogendijk in de komende editie van Interieurbouw (nr 2).