Voorlopig uitstel meubelbeurs Milaan

De Salone del Mobile in Milaan gaat volgende maand niet door. De beroemde meubelbeurs is vooralsnog uitgesteld naar 16 tot en met 21 juni. Het uitstel heeft alles te maken met de internationale crisis rond de verspreiding van het coronavirus en de gevolgen daarvan.
Voorlopig uitstel meubelbeurs MilaanDoor de beursdata te verschuiven worden fabrikanten en leveranciers, meent de organisatie, ‘alsnog in de gelegenheid gesteld om zich met hun producten aan een internationaal publiek te laten zien’. Met name Italiaanse producenten zouden er op hebben aangedrongen om de Salone del Mobile dit jaar door te laten gaan vanwege het economisch belang van evenement voor het land.
Het uitstel wordt als onvermijdelijk gezien. Exposanten uit vooral Aziatische landen hadden hun deelname aan de beurs al afgeblazen.
Italië is momenteel in aantallen doden en ernstig zieken het meest getroffen Europese land van de corona-crisis. In de Milanese regio zijn dorpen van de buitenwereld afgesloten in een poging de uitbreiding van het aantal ziektegevallen te voorkomen dan wel te vertragen.

Metabo