Botanische sfeer in de horeca

Het afgelopen jaar heeft ESTIDA, bureau in interieurdesign en conceptontwikkeling, weer veel spraak- en smaakmakende horecaprojecten gerealiseerd. Opvallend zijn de persoonlijke ontwerpen waarin de signatuur van het concept worden uitvergroot, tailormade interieurontwerp is toegepast en waarin botanische en florale elementen zorgen voor sfeer.
Botanische sfeer in de horeca
Botanische sfeer in de horeca
Botanische sfeer in de horeca
Botanische sfeer in de horeca
Botanische sfeer in de horeca
Hotel-restaurant ’t Voorhuys
Hotel-restaurant ’t Voorhuys in Emmeloord werd uitgebreid met een extra vleugel met 12 sfeervolle nieuwe hotelkamers. ESTIDA liet zich inspireren door het polderlandschap rond Emmeloord met de vele aardappel- en tulpenvelden. De typische lijnen en kleuren van die velden werd de basis voor het interieurontwerp met custom-made tapijten en gordijnen met een botanische print.
Voor de hotelkamers werden opvallende stalen frames ontwikkeld waar hangende meubelstukken in zijn verwerkt. De kamer werd ingericht met bijpassend en comfortabel meubilair in mintgroene en paarse tinten. Het lijnenspel is ook in de gangen doorgevoerd. Op de deuren vertellen grote zwart-witte stickers het verhaal van het landschap en tonen tevens het kamernummer. Een prachtige interactie tussen functioneel design en een geïntegreerd interieurconcept.

Ambassador City Centre Hotel
De ruimte onder het Ambassador City Centre Hotel in Haarlem werd getransformeerd tot een sfeervol en functioneel restaurant waar antieke objecten van de eigenaar tentoongesteld staan. Het is een functionele ruimte waar ‘s ochtends wordt ontbeten en die ’s avonds verandert in een chique club.
ESTIDA ontwierp een interieur met veel daglicht én donkere kleuren voor dat mysterieuze tintje. Om de verschillende functies van de ruimte te combineren en het contrast van antieke items in een nieuw interieur te benadrukken, is gekozen voor een eclectisch interieur geïnspireerd op de jaren ‘20.
De luxe uitstraling met messing, velours en diepe kleuren zijn gecombineerd met rauwe details zoals de vloertegeltjes en de oude bakstenen muur. Opvallend in dit interieur zijn ook de rotan lampen met daartussen veel planten. Deze zijn aan het plafond bevestigd als eyecatcher zodat de hoogte wordt benadrukt. ESTIDA ontwierp een aantal custom-made producten waaronder een hoge pronkkast, plantenbak, leestafel, wijnstelling en de hotelbalie. 

Toujours
De urban frenchy bistro Toujours in Haarlem werd door ESTIDA compleet gerestyled. ESTIDA gaf het interieur een upgrade en creëerde de sfeer van een ‘bistro boudoir’, met veel spiegels, messing, geprinte fluwelen stoffen in combinatie met een stoere betonnen bar.
Op de vloer liggen Marokkaanse tegels die fungeren als een rode loper en gasten verleiden om naar binnen te gaan. De stoffen zijn speciaal voor Toujours ontwikkeld en handbeschilderd met afbeeldingen van Oost-Indische kers en pioenrozen.
Het menu met klassieke Franse gerechten en een funky Amerikaanse twist blijft ongewijzigd. Hier strijk je neer voor een mooie sandwich, de signature Cote de Boeuf of kreeft.

Restaurant Céline
Restaurant Céline opende dit jaar in Fort Jutphaas in Nieuwegein haar deuren en wordt gerund door chefkok Martijn Stoker en gastvrouw Stephanie Wennekes. Samen met ESTIDA werd deze stoere en ruige locatie, die staat ingeschreven op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, getransformeerd naar een comfortabel en warm restaurant. Hier wordt vol passie gekookt met Frans en Scandinavische invloeden. De liefde voor verfijning, aandacht voor details en eigenwijsheid spat van de borden af én zie je terug in het interieur.
Op de begane grond kwamen verschillende restaurantkamers, compleet met een lounge, wijnkamer en de keuken. Er werd gewerkt met mooie stoffen, zachte kleuren, akoestische materialen en zorgvuldig geselecteerde verlichting. Het logo, de klaproos, werd handgeschilderd op de muren. Het interieur vormt een prachtig contrast met het stoere, ruige karakter van de locatie. Restaurant Céline is een voorbeeld hoe je met relatief beperkte middelen en budget toch een groots effect kan bereiken.

Hotel Carlton President
Hotel Carlton President in Utrecht is gelegen langs de A2 nabij de Vechtstreek. De stedelijke locatie in de nabije omgeving van een natuurgebied werd door ESTIDA vertaald in het interieurconcept Urban Nature. Een contrastrijk concept dat aansluit bij dit hotel met zakelijke en leisure gasten en waar inspanning wordt afgewisseld met ontspanning.$Urban Nature is in de hotelkamers letterlijk van top tot teen doorgevoerd; een scheiding tussen slapen en werken is zichtbaar door een stijlverschil dat loopt van het plafond, door de gordijnen tot in de vloerbedekking.
Het tapijt werd geïnspireerd op een schematische weergave van het metrostelsel van New York. Een multifunctioneel meubel biedt ruimte aan diverse functies zoals een kledingkast, bureau, kaptafel, tv en minibar.$Dezelfde contrasten uit de hotelkamers zijn ook aangebracht in de vergaderzalen en subtiel in de gangen. Zo is in de zalen geconserveerd mos op de muren en plafonds aangebracht als natuurlijk element dat bovendien de akoestiek verbetert. In de gangen zijn graffiti-achtige beelden en pijlen gecombineerd met botanische prints.